L’alcalde de Todolella proposa la creació d’un ecomuseu

328
Dansa Guerrera al 1989

-Diadia-

L’alcalde de Todolella, Ricardo Miravet, que a més és propietari del castell de la localitat, ha enviat una extensa carta als seus veïns en la qual aposta per crear un “Eco museu”, que permeti dinamitzar el patrimoni local.

Miravet, coneixedor d’aquestes propostes museogràfiques a França o Bèlgica defensa crear una ruta que inclogui el pont gòtic de dos ulls, l’ermita de SNAT Onofre, l’ermitori de Sant Cristòfol de Saranyana, el castell de la poblacón, l’església o el nucli de Sant Cristòfol de Saranyana.

Miravet posa en relleu que el pont gòtic compta amb un dels arcs més elevats d’Espanya. Així mateix defensa que es torni a activar l’alberg de l’ermita de Sant Cristòfol, clausurat després de la tragèdia de Todolella.

A l’ermita de Sant Onofre Miravet proposa crear un local on es puguin celebrar concerts o conferències. L’alcalde també s’ha fixat en el poblat de Saranyana on es conserva l’ermita barroca i l’església romànica.

Com a accions immediates Miravet proposa eliminar elements estètics que perjudiquen la visió del pont gòtic, encarregar una còpia d’un tríptic gòtic que hi havia a l’ermita de Sant Onofre, i que va ser robat el 1926 i restaurar el molí de Sant Onofre. En aquest sentit l’alcalde creu que es podria recuperar tot l’entorn hidràulic del molí.

En el projecte d’eco museu Miravet proposa difondre les carns i embotits elaborats en un assecador local i recuperar els oficis tradicionals –principalment la Espardenya– per donar-los a conèixer als visitants.

L’alcalde demana l’opinió dels veïns per posar en marxa aquests projectes.