L’alcalde de Morella es reuneix amb la presidenta de Turespaña per a fixar el full de ruta del Parador Nacional de Turisme i que puguen començar els treballs a principis del 2018

425
Reunió amb la presidenta de Turespaña
PUBLICITAT

– Totes les parts han mostrat un ferm compromís per avançar en el projecte i sumar esforços perquè el Parador siga una realitat
– Ahir finalitzava el termini de presentació de les ofertes de projectes per a realitzar els estudis arqueològics
– L’alcalde exigeix la partida pressupostaria per a l’inici dels treballs al 2018

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el diputat al Congrés, Artemi Rallo, han anat a Madrid per reunir-se amb la presidenta de Turespaña, Secretària d’Estat de Turisme, Matilde Pastora Asían, amb la intenció de marcar el full de ruta de les obres del Parador Nacional de Turisme de Morella. Així, durant la reunió totes les parts han mostrat el seu compromís amb el projecte perquè siga una realitat amb la màxima brevetat possible i que els treballs comencen a principis del 2018.

Així, ahir va ser l’últim dia per presentar les ofertes per a elaborar el nou projecte arqueològic. Rhamsés ha comentat que “el compromís que tots hem mostrat a la reunió d’ahir s’ha de veure materialitzat perquè, una vegada redactat el projecte licitat, hi haja un pressupost i un calendari clars que permeten iniciar els treballs durant el primer trimestre del 2018, ja que és un pas molt important perquè el Parador siga una realitat. Així, l’edil ha destacat que la reunió ha de servir per a clarificar un calendari d’actuació del parador Nacional de Turisme i que s’ha de desembussar el projecte ja perquè fa massa temps que està parat”. A més, Rhamsés ha comentat que “a partir d’ara el contacte i la coordinació entre totes les entitats responsables del Parador ha de ser constant per tal d’avançar i veure el Parador acabat al més prompte possible”. També ha aprofitat per “valorar la cordialitat que s’ha tingut a la reunió i el fons de la mateixa on tots pretenen portar endavant el Parador de Turisme”, a més, “des de l’ajuntament de Morella estem oberts i disponibles a començar a treballar ja” ha afegit l’edil.

El Parador de Turisme de Morella és molt important per a l’economia de la ciutat i de la comarca dels Ports. Tant en la seua construcció, com quan estiga acabat, crearà treball a l’interior de Castelló i serà una eina de lluita contra el despoblament que pateix la comarca dels Ports. A més, un complex d’aquesta envergadura amplia notablement l’oferta hotelera de Morella amb 64 habitacions i la posiciona dins d’un mercat internacional i de qualitat.

Estat actual del Parador Nacional de Turisme

Recordar que Sacyr, l’empresa que tenia adjudicada l’obra del Parador de Morella, va renunciar a la mateixa el passat mes de març. Com ens van informar a la reunió d’ahir, “ja que sols ho sabíem per la premsa” ha dit l’alcalde de Morella. Així, des que van parar les obres el 2012 s’havien invertit quatre milions d’euros per a la construcció del túnel d’accés a l’interior del complex. “Una obra que no té sentit si no es fa el Parador” ha comentat Rhamsés.

Un altre aspecte que ha traslladat a la presidenta és la situació actual, ja que es van quedar moltes tanques que delimiten la zona de l’obra i material que afecta al patrimoni, entorpeix i embruta l’entrada a la visita del castell de Morella. Rhamsés ha entregat un dossier fotogràfic on es mostra com està l’interior del castell i la zona on es van paralitzar les obres ara fa cinc anys. Rhamsés ha comentat que “intervenir en aquests desperfectes s’ha de tindre en compte en els treballs arqueològics que s’han de fer a l’inici del 2018”.