Rhamsés Ripollés i Marta Alonso
Rhamsés Ripollés i Marta Alonso
Rhamsés Ripollés i Marta Alonso

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés va aprofitar la inauguració de l’exposició “Expressions del Patrimoni” per reivindicar davant la directora general de Patrimoni, Marta Alonso, la reobertura de les pintures rupestres de Morella la Vella, tancades al públic des de fa anys. Ripollés va sol · licitar aquesta reobertura per dinamitzar els espais culturals de Morella.

La directora general va manifestar que la Generalitat està treballant per a licitar immediatament l’obertura d’aquestes pintures rupestres i de l’antiga masia.

En la inauguració de la mostra fotogràfica sobre patrimoni la directora general va dir que la Generalitat pretén que Morella la Vella sigui, com la Fàbrica Giner, un espai dinamitzador de la cultura a l’interior.

En aquest sentit va lloar el paper que està desenvolupant la Fundació Blasco de Alagón per donar a conèixer el patrimoni de l’interior de Castelló, gestionant espais com la Fàbrica Giner que compta amb zona d’exposicions, alberg, taller de restauració, Saltapins o piscina. Alonso ha advocat per rescatar Morella la Vella.

Cal recordar que les pintures rupestres de Morella la Vella són un dels conjunts més destacats al costat de les del Museu de Valltorta i les de la Cova Remigia d’Ares del Maestrat.