L’alcalde de Forcall deixarà de presidir la Mancomunitat dels Ports al setembre

195

-L’ organisme constituirà la nova direcció passat l’estiu

L’alcalde de Forcall, Santi Pérez, deixarà de presidir la Mancomunitat dels Ports. En l’actualitat Pérez és diputat provincial i ha presidit la comarca durant gairebé dues legislatures.

El proper mes de setembre quedarà constituït el nou organisme comarcal. La Mancomunitat dels Ports va patir una escissió fa 4 anys. Alguns pobles de la zona governats pel PP van abandonar l’organisme per crear el Consorci de Pobles Menuts.

Pérez desconeix qui serà el candidat per presidir l’organisme. El que és segur és que serà membre del PSPV, partit que té la majoria de vots en l’organisme.

Malgrat tenir limitades les competències la Mancomunitat, segons la visió de Santi Pérez, ha portat a terme nombroses accions en els últims anys. En aquest sentit cal ressenyar el desenvolupament d’una Escola Taller i un taller d’ocupació que ha permès la formació i contractació de més de 50 persones dels pobles de la zona.

El president comarcal ha apuntat que la comarca es fa càrrec dels serveis d’atenció a la dependència “també en els municipis del PP que van abandonar l’organisme. Per al primer edil de Forcall és un” sense sentit “que en una comarca amb menys de 8000 habitants hi hage “dues organitzacions comarcals”.

Santi Pérez ha assenyalat que “encara que la gent no ho vege des de la comarca es fomenten inversions en tots els pobles. Per exemple les últimes ajudes d’eficiència energètica han permès el repartiment de lluminàries de baix consum a tots els pobles de la comarca”.

La Mancomunitat, amb seu a Vilafranca, compta amb nova seu a la qual se situen les oficines de l’entitat.