L’Alcalde de Forcall critica que la Diputació no escolte els pobles per presentar al·legacions al Pla de la Conca de l’Ebre

4906
Cisterna d'aigua Ares
PUBLICITAT

“Fa dos anys que Moliner ens va reunir per a l’aigua de l’Ebre i seguim igual”.

L’alcalde de Forcall i diputat provincial, Santiago Pérez ha criticat la paràlisi que pateixen les inversions hídriques en els pobles de la zona. En aquest sentit ha criticat l’actitud del president de la Diputació, Javier Moliner “que a part de vendre fum no soluciona res. Fa dos anys ens va reunir als alcaldes amb la Confederació de l’Ebre, com si ell tingués competències, quan no les té . Des de llavors no se sap res dels 10 hectòmetres cúbics de reserva per al riu Bergantes. A més, aquesta reserva d’aigua estaria igual si ens hagués reunit que si no “.

Santiago Pérez considera que la Diputació “ha estat totalment ineficaç”. Així mateix ha criticat que “no ens hagen reunit des de llavors, ni tan sols per presentar al·legacions al pla de la conca de l’Ebre”. El primer edil de Forcall ha recordat que el termini per presentar al·legacions al pla de conca va finalitzar el passat 30 de juny. “Moliner ni tan sols ha escoltat les opinions dels pobles que som conca de l’Ebre”.

La Mancomunitat dels Ports, que Pérez presideix, ha presentat al·legacions per, entre altres accions, garantir el subministrament a poblacions com Vilafranca o Ares.

L’alcalde de Forcall ha lamentat a més que “quan li demanem ajuda per equipar un pou que garantís el subministrament a Forcall no ens van concedir cap ajuda i l’Ajuntament va haver de gastar 35.000 euros per equipar el pou de Villores”.

Santiago Pérez també ha estat crític amb l’incompliment de l’anomenat Pla Aigua, que al seu dia preveia la construcció d’una xarxa de proveïment per a granges, pobles i masies a la zona De fet, l’esmentat pou de Villores era un dels que es preveia perforar per fer arribar el líquid element als pobles. El diputat del partit judicial de Morella ha lamentat que pobles com Ares segueixen depenent de les cisternes d’aigua a l’estiu per la manca d’inversions.