L’alcalde de Culla elogia a la Diputació per lluitar contra el despoblament

161
Culla
Culla

-Nota de l’Ajuntament de Culla- L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha valorat de manera molt positiva el I Fòrum contra la Despoblació Rural de la província de Castelló, organitzat per la Diputació. Una trobada en què alcaldes, responsables polítics de diferents institucions i representants del sector privat han pogut compartir experiències i proposar mesures i iniciatives per consolidar la població de l’interior.

Tal com ha afirmat Fabregat, “les actuacions del Govern Provincial sempre van encaminades a afavorir, a través de diferents programes i accions, l’acostament de serveis als pobles rurals; amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns, evitar la despoblació i garantir la igualtat d’oportunitats “. A més, el primer edil ha assegurat que “el compromís i la sensibilitat de la Diputació s’han vist materialitzats en infinitat d’inversions, que suposen un oxigen per a pobles com el nostre”.

Així mateix, i en relació a l’anunci del Consell de crear una comissió per combatre la despoblació dels municipis d’interior, Fabregat ha manifestat que “es tracta d’una excel·lent notícia, però espero que es materialitze en compromisos reals ja que, fins a la data i en el nostre cas, tot el suport que hem rebut ha vingut de mà del Govern Provincial “. De la mateixa manera, l’alcalde ha apuntat que “esperem que la Generalitat no faça un buit a les diputacions en la comissió i els done el pes que mereixen, per l’experiència que han demostrat sent el principal aliat i baluard dels pobles menuts”.
 
En aquest sentit, ha sostingut que amb els 115.000 euros del Pla Castelló 135 de la Diputació “anem a poder millorar la xarxa d’abastament d’aigües, així com reparar i asfaltar camins, una cosa molt important per a nosaltres donada l’extensió del terme municipal, ja que comptem amb gran nombre de masies disseminades “. Al mateix temps ha desitjat que “les ajudes de la Generalitat, que encara estan per arribar encara que ja les hem sol·licitat, vinguen en la mateixa línia i serveixin per millorar el benestar i la qualitat de vida dels nostres veïns”.