L’alcalde de Culla demana a Generalitat una solució perquè els estudiants no hagen de passar tres hores i mitja diàries en un autobús

2107
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Fabregat: “davant aquesta complicada situació molts pares opten per traslladar-se a viure directament a Castelló, on anar a l’institut no suposa un problema, i això perjudica greument als nostres pobles que necessiten de veïns per tirar endavant”.

L’alcalde de Culla, Victor Fabregat, mogut per la preocupació de molts pares i mares del poble, ha instat a la Generalitat Valenciana, administració competent en educació, que “solucione d’una vegada per totes el problema del transport escolar a l’Alt Maestrat, ja que no pot ser que un jove de Culla s’hage de passar tres hores i mitja en un autobús per poder anar a estudiar batxillerat a Vall d’Alba. Aquesta situació està afectant al rendiment escolar dels alumnes, ja que s’han d’alçar a les 6 del matí i no tornen al poble fins a les cinc de la vesprada “.

“Des de l’Ajuntament recolzem tota la feina que des de les associacions de pares estan realitzant per aconseguir la implantació del Batxillerat a Benassal, que ja compta amb òptimes instal·lacions, i així solucionar aquest greu problema que arrosseguem els pobles menuts”, ha incidit el primer edil .

Cal recordar que a dia d’avui són els pares dels alumnes els que costegen l’autobús que porta els joves a l’institut, el que suposa un important desemborsament per a les famílies que cada vegada va a més a causa de la despoblació. Referent a això, Fabregat ha destacat que “davant aquesta complicada situació molts pares opten per traslladar-se a viure directament a Castelló, on anar a l’institut no suposa un problema, i això perjudica greument als nostres pobles que necessiten de veïns per tirar endavant”.