– El Servef deu als municipis de menys d’1.000 habitants el pagament de part de les nòmines del pla d’ocupació autonòmica fet que compromet als ajuntaments

L’alcalde de Catí ha reclamat avui al Servef que dirigeix Enric Nomdedéu que pague els diners que deu als xicotets municipis de la província i que està asfixiant a molts ajuntaments de Castelló. El Servef va posar en marxa un pla d’ocupació per a contractar a aturats i que inclou a 72 municipis amb el compromís de pagar el 30% de les nòmines dels treballadors però, a dia d’avui, no ha pagat res.

Davant aquesta situació, són els ajuntaments els que estan pagant aquestes nòmines, fet que suposa “comprometre l’economia dels xicotets municipis ja que molts han advertit que estan patint una greu asfíxia i no poden pagar aquesta quantitat de diners”, explica l’alcalde de Catí, Pablo Roig.

Cal recordar que ja es va denunciar l’any passat que el Servef no havia gastat 134 milions d’euros que tenia pressupostats, demostrant la nefasta gestió de Compromís i de Nomdedéu però “ara la situació confirma que una cosa es fer anuncis i una altra molt diferent es gestionar els recursos públics i sembla que no se’ls dóna molt bé segons el que veiem”.

Cal tenir en compte que els municipis de menys d’1.000 habitants tenen pressupostos molt reduïts i aquest gran deute “implica que s’hagen de retallar serveis bàsics per a complir amb el pagament d’aquestes nòmines”.