L’alcalde d’Atzeneta demana accions a la Conselleria de Medi Ambient per canviar el traçat de la MAT

716
L'alcalde d'Atzeneta, Santiago Agustina, reunit amb el PSPV-PSOE per parlar de la nova línia MAT.
PUBLICITAT

La línia de Molt Alta Tensió projectada per Red Eléctrica de España traça un recorregut entre Almassora i Morella que travessa 17 termes municipals amb torres de més de 70 metres. Un dels pobles afectats per la nova MAT és Atzeneta, més concretament el seu nucli poblacional dispers del Pla de Meanes, on les línies elèctriques passaran per sobre. En este context, l’alcalde d’Atzeneta, Santiago Agustina, ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que intercedisca en aquest projecte per demanar un canvi de traçat de la línia. Una idea que aporten des del consistori de la localitat del Maestrat és aprofitar el recorregut de les línies actuals, ja que han de ser desmantellades per donar pas al nou projecte MAT.

D’aquesta manera, Agustina reclama que “hi ha una línia antiga que discorre separada de les cases i, com que ha de ser desmantellada, es podria aprofitar perquè la nova MAT passe per ací”. Fa unes setmanes, al Pla de Meanes es va concentrar una manifestació que promulgava la idea de canviar el disseny del traçat. Vora 200 persones van manifestar-se en contra del projecte, com una iniciativa popular que va replegar Compromís a les Corts el dimarts passat.

El grup polític valencianista ha aconseguit paralitzar la MAT amb una Proposició No de Llei que compta amb el suport dels partits polítics del Botànic, obligant, d’aquesta manera, a què el Consell intercedisca en el projecte de Red Eléctrica de España. Així doncs, una de les reclamacions que des de Compromís aportaven en la Comissió de Medi Ambient de les Corts va ser la mateixa que explica Agustina: sempre que el projecte no es puga paralitzar, les línies haurien de transcórrer pels mateixos llocs on ara hi han torres instal·lades. D’aquesta manera, el conjunt natural i mediambiental afectat no seria més que l’afectat anteriorment, sense reparar en més danys al medi ambient.