L’Ajuntament de Vistabella demana l’adopció de mesures més contundents per frenar l’expansió de la COVID-19

555
Imatge d'arxiu des del teulat de l'església
Vistabella del Maestrat.

-L’Ajuntament ha acordat sol·licitar de manera formal al Govern d’Espanya, al President de la Generalitat Valenciana i a la Consellera de Sanitat l’adopció d’un confinament

Vistabella del Maestrat ha aprovat per unanimitat una moció, propulsada pel grup polític municipal Candidatura Per Vistabella-Compromís, amb la que insten al Govern d’Espanya, a la Generalitat Valenciana i a la Conselleria de Salut Universal a prendre mesures més dures i imminents per frenar l’expansió del coronavirus. L’Alcalde de Vistabella del Maestrat, Jordi Alcon Molina, ha assegurat que davant la greu situació de la tercera onada «cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis, preservar vides, evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir el procés de vacunació».

El consistori de la localitat del Maestrat considera indispensable prendre mesures més restrictives, més encara després de les festivitats de Nadal i dels ponts vacacionals previs a les festes nadalenques. Per tant, demanen un confinament més dur per al territori valencià i per al seu poble, doncs creuen que les actuals mesures adoptades no garanteixen la seguretat entre els veïns. El ple ha acordat per unanimitat referir-se als tres estaments polítics per escrit, demanant preservar la salut abans que l’economia.

La moció planteja la suspensió de l’activitat hostalera, tant dels establiments turístics com dels hotels o de l’oci. Així mateix, suspendre espectacles i activitats que impliquen acumulació de persones, prohibició de reunions de persones no convivents o confinament nocturn a les 20.00 hores, aquesta última amb les mateixes excepcions que marquen l’actual normativa. Conscients del difícil moment de sectors afectats com l’hostaleria, plantegen la creació d’un fons d’emergència covid que ajude a pal·liar els efectes de les mesures. «Sense salut no hi ha economia, però no podem deixar milers de persones sense ingressos dels seus negocis», afirmen des del grup municipal.

Per últim, l’Ajuntament de Vistabella proposa que Ximo Puig, president de la Generalitat, i Ana Barceló, Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, haurien de mantindre l’activitat dels serveis públics com l’activitat educativa a la vegada que adopten mesures més contundents per evitar l’augment de contagis.