Vilafranca confina l’aula infantil 3 anys per un brot de Covid19

413

A Vilafranca s’ha detectat un brot de coronavirus d’origen escolar focalitzat a la classe d’infantil 3 anys. En l’actualitat hi ha un total de 5 casos positius actius, 4 provinents de l’àmbit escolar i un cinqué sorgit del rastreig dels contactes directes. Aquest fet ha portat a confinar l’aula de 3 anys del col·legi de Vilafranca almenys durant 10 dies.

L’Ajuntament, en contínua coordinació amb el centre de salut, ha informat que tots els positius es troben aïllats i la seua evolució és favorable.

L’inici dels fets es remunta a finals de la setmana passada. La direcció del col·legi ha informat aquest mitjà que des del moment en què es va detectar el primer cas, Salut Pública va procedir al rastreig de contactes decidint el confinament de la classe des del mateix divendres. El mateix dia es van realitzar les proves PCR a xiquets, xiquetes i docents. El dissabte s’obtenien els resultats que evidenciaven els 4 positius existents fins al moment. El cinqué s’ha diagnosticat aquesta setmana. A més, Salut Pública, després de l’estudi dels casos i del rastreig de contactes ha decidit no confinar les aules de 4 i 5 anys del cicle d’educació infantil. Recordem que l’òrgan que s’ocupa del coronavirus als centres escolars és directament Salut Pública. Paral·lelament, avui dimarts s’han repetit les proves PCR als xiquets i xiquetes de l’aula de 3 anys.

Des del col·legi es demana col·laboració, discreció i evitar la difusió de rumors. Per la seua banda, l’alcaldessa, Silvia Colom, ha recordat que l’Ajuntament es posa a disposició de qualsevol persona que requerisca ajuda amb serveis bàsics com la compra o recollida de medicaments. També s’ha remarcat la importància de seguir les mesures de seguretat enfront de la Covid19.