L’Ajuntament de Morella treballa per un nou pla de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana

524
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Es fa una crida perquè les persones interessades ho traslladen a l’ajuntament per a incloure els projectes
  • El consistori reclama al Ministeri de Foment i a la Generalitat que s’agilitzen els pagaments de les obres justificades en plans anteriors
  • Des de l’Oficina d’Urbanisme també es presta assessorament per a sol·licitar ajudes energètiques, d’accessibilitat i de millora de cuines i banys que estan en vigor

L’ajuntament de Morella cofigura un nou pla de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana (ARRU) per a la millora d’habitatges dins del nucli urbà de la ciutat i que diferents projectes puguen rebre ajudes. Així, les persones interessades a portar a terme inversions de rehabilitació, ho han de traslladar a l’ajuntament per a incloure els seus projectes en la proposta d’este nou pla d’ajudes.

El regidor de Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana de Morella és molt important per a impulsar el condicionament i rehabilitació de vivendes dins del nucli urbà”. L’edil ha recordat que “a través de l’ARRU ja s’han realitzat molts projectes a la ciutat des del 2018, tant privats de rehabilitació d’habitatges, com públics per a la millora i condicionament de carrers amb un gran èxit d’implicació privada i de gestió per part dels serveis tècnics municipals”. Així, Joan Carles ha explicat que “ara demanem optar a noves ajudes, ja que els veïns i veïnes de Morella s’han interessat per aquestes”.

D’altra banda, el consistori també ha traslladat al Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que agilitzen el pagament de les actuacions de Morella que ja s’han realitzat i justificat.

Altres ajudes de millora

L’ajuntament presta assessorament sobre ajudes de millora per a habitatges. Així, estan disponibles les ajudes del Pla Renhata per a la reforma de cuines i banys i adaptar la vivenda a persones amb diversitat funcional, les ajudes de conservació i millora de la seguretat d’utilització i accessibilitat i les d’eficiència energètica i sostenibilitat. Totes s’han de presentar de manera telemàtica amb termini obert fins al 30 de juny i ampliable segons l’Estat d’Alarma.