L’Ajuntament de Morella treballa en la creació de noves vivendes a l’Hostal Nou

96
Vista general de Morella
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Morella treballa en el procés de compra de vivenda i crear un parc públic destinat a ús social. Ara, ha adquirit una parcel·la a l’Hostal Nou on construir habitatges amb esta finalitat, els quals s’uniran als dos ubicats al carrer El Sol de Morella i a La Pobleta amb el pla d’ajudes de la Generalitat Valenciana Recuperem Llars. A més, també hi ha una iniciativa privada interessada en la construcció de vivendes a l’Hostal Nou.

Cal explicar que, fa uns anys es va modificar la normativa del sòl de l’Hostal Nou. Així, algunes zones d’aquest emplaçament van canviar de ser sòl industrial a residencial i es van plantejar diverses unitats d’edificació. El consistori vol unir la iniciativa privada junt amb la possibilitat d’executar la parcel·la municipal adquirida i crear nova vivenda.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “millorar l’accés és una necessitat i una prioritat” i ha afegit que “treballem, per una banda, en fomentar la rehabilitació dins del nucli històric aconseguint ajudes i el suport de l’oficina Xaloc de vivenda i, per l’altra, facilitant el desenvolupament de noves vivendes”. L’edil ha explicat que “les característiques de Morella, com les d’altres municipis rurals, dificulten l’accés a la vivenda, la qual cosa pretenen revertir amb estos projectes”.

Cal recordar que, l’oficina Xaloc de vivenda de Morella ofereix diferents serveis com el d’informació, assessorament i tramitació d’ajudes. Actualment, hi ha diverses subvencions relacionades amb l’habitatge per a facilitar l’accés a persones joves o la millora d’eficiència energètica i aïllament tèrmic entre altres. Es pot contactar amb l’oficina a través del telèfon 670 090 483 o al correu electrònic oficinavivenda@morella.net.