L’ajuntament de Morella signa els convenis de col·laboració amb el Morella FC i Els Ports FC

575
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora d’Esports, Judit García, van signar ahir els convenis de col·laboració anuals amb el president del Morella FC, Teodoro Segura, i el representant d’Els Ports FC, Javier Ortí. Així, ambdós clubs de futbol continuen amb la seua activitat de promoció de l’esport a la ciutat amb el suport del consistori.

Cal recordar que, el Morella FC està a 1a regional de futbol amateur i Els Ports promociona el futbol amb xiquetes i xiquets de tota la comarca. Així, amb el conveni de col·laboració també es dóna suport a les activitats festives i al Campionat de futbol 3 ciutat de Morella, la qual cosa fa que s’amplien aquestos acords econòmicament.

A més, aquest encontre va servir per a tractar diverses millores que es desenvoluparan a les instal·lacions esportives de la Fàbrica Giner que utilitzen ambdues entitats. La pista esportiva d’aquest es repararà en les pròximes setmanes i també es va aprovar la millora plantejada pels clubs de fer un tancament en la zona del bar. Estes actuacions, com la resta, estan sufragades per l’ajuntament com un element més de suport a les entitats, ja que el servei de cafeteria és una de les fonts de finançament més importants per a elles i donar un bon servei a l’afició i les famílies que s’apropen fins a la Fàbrica Giner.

Un altre tema que es va tractar en la reunió va ser que el consistori treballa en un projecte ambiciós i remodelar el camp de futbol. L’ajuntament està en procés d’elaborar un projecte per a substituir la gespa natural d’aquest per una d’artificial. En els pròxims mesos, està previst continuar amb les reunions per a detallar les necessitats dels clubs. Es tracta d’una actuació necessària per les condicions climatològiques de la zona i l’augment de l’ús del camp. Per exemple, Els Ports FC no pot utilitzar altres dos camps de la comarca i usen el de la Fàbrica Giner.

Per la seua banda, Rhamsés va destacar que “es tracta de millores molt importants per a la pràctica esportiva a la Fàbrica Giner” i va afegir que “hem d’iniciar el procés per a millorar el camp i instal·lar gespa artificial per l’elevat cost de manteniment que té actualment el camp, així com l’afecció de la climatologia en el mateix”. L’edil va explicar que “en les properes setmanes, el que començaran són la reparació de la pista esportiva i, com hem tractat també, es farà el tancament del mar que havien demanat els clubs”. Finalment, ha volgut “agrair el treball que fan Els Ports FC i el Morella FC amb el foment de l’esport en diferents edats, així com la resta d’activitats que organitzen com el campionat de futbol 3 que junta una gran quantitat de xiquetes i xiquets durant una intensa jornada”.

D’altra banda, els representants dels clubs de futbol també van agrair el suport de l’ajuntament cada any per a continuar amb la seua activitat així com remarcar que el canvi de gespa del camp és fonamental per a comptar amb un terreny de joc en les millors condicions possibles. Cal explicar que la Fàbrica Giner compta amb una climatologia adversa amb temperatures molt baixes a l’hivern i càlides a l’estiu que castiguen la gespa i fan un difícil manteniment.