L’Ajuntament de Morella signa els convenis de col·laboració amb les associacions Sonoré i Mestre Candel

1510
SONY DSC

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquestes associacions participen de forma fonamental en el calendari cultural, festiu i tradicional de la localitat. La Mestre Candel va realitzar un impressionant concert de cinema el dissabte passat; a l’agost començarà la sisena edició de Morella Sonora

L’Ajuntament de Morella ha signat els convenis de col·laboració que es renoven anualment amb dues associacions musicals de la localitat: la Mestre Candel i l’Associació Sonoré. Gràcies a aquests acords es garanteix la participació de la banda local en els actes culturals, festius i tradicionals de Morella i es posa en marxa la sisena edició del certamen musical “Morella Sonora”, que tindrà els seus primers concerts al mes d’agost.

En les signatures dels convenis van participar l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de cultura, Rocio Querol, per part del consistori local, el president de l’Associació Musical Mestre Candel, Andrés Felius, a la rúbrica amb aquesta entitat, i els representants de l’Associació Sonoré, Elena Aguilar i Francesco Mannis, en l’acte de signatura amb els organitzadors de “Morella Sonora”.

La regidora de cultura assenyala que “una de les prioritats de l’Ajuntament de Morella és recolzar a les associacions de la localitat, a través d’aportacions directes i de cessió d’instal·lacions, perquè així puguen seguir realitzant les seves activitats i que es garanteixi la participació de aquestes en les activitats culturals, festives i tradicionals de la localitat”. Així, Rocio Querol indica que “l’activitat de l’Associació Musical Mestre Candel és molt important per a la localitat, tant des d’un punt de vista formatiu, a través de l’educació musical, com des de la participació d’aquesta entitat en les celebracions festives, tradicionals i institucionals durant tot l’any”. La regidora també apunta que “la cultura és una de les senyes d’identitat de la nostra ciutat i amb l’organització d’un nou cicle ‘Morella Sonora’ seguirem potenciant-la, amb actuacions de molt nivell en un certamen que ja aplega a un sexenni de vida “.

Associació Musical Mestre Candel
L’Associació Musical Mestre Candel participa en actes tan importants com, la Setmana Santa, la cavalcada de Reis, les festes del mes d’agost, la processó de Sant Julià, el Corpus Christi, el Rosari de la Mare de Deu de Vallivana o la nit de Nadal. A més, al llarg de l’any ofereix alguns concerts, com el de primavera, que va ser un autèntic èxit dissabte passat interpretant diferents bandes sonores del cinema al mateix temps que es projectaven imatges de pel·lícules, el del mes d’agost o el del dia de Santa Cecília.
Aquesta organització es va constituir formalment com a associació l’any 1990, tot i que l’existència de la “Banda de la Música” té, almenys, cent vuitanta anys, ja que a l’arxiu municipal apareix referència en articles dels anys trenta del segle XIX. Actualment, la banda és jove, gràcies a les incorporacions que es realitzen des de l’Escola Municipal de Música. El director de la banda i d’aquest servei és Toni Ortí, persona que ha realitzat una grandíssima contribució a la música de la ciutat, des d’aquests càrrecs i com a compositor.

VI Morella Sonora
El cicle “Morella Sonora” s’ha consolidat en el calendari cultural de la localitat. Es compta amb grans talents de la música clàssica i amb concerts de joves intèrprets, que protagonitzen actuacions variades, tant de solistes com de duets o grups, al Teatre Municipal o en diferents llocs emblemàtics de la localitat. Amb la signatura d’aquest conveni es garanteix una quantitat econòmica per a l’organització del cicle musical, així com posar a disposició dels organitzadors els materials necessaris. El VI Cicle Morella Sonora tornarà a formar part del calendari cultural i festiu de la localitat, potenciant el protagonisme de la música i tindrà les seves primeres actuacions al mes d’agost.

SONY DSC
SONY DSC