L’Ajuntament de Morella signa el conveni de col·laboració amb l’església

552
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquest pretén donar continuïtat a les tradicions, processons o retaules, els quals compten amb molta participació

La Processó General del Sexenni compta amb més de 500 persones entre danses i quadres bíblics

Aquesta setmana desmunten la bastida de la Porta dels Apòstols a la Basílica Arxiprestal de Morella

L’ajuntament de Morella i l’Església han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a mantindre les tradicions que compten amb una elevada participació en la ciutat. Processons com la del Corpus o la Processó General del Sexenni compten amb molta gent, per la qual cosa, aquest conveni pretén que es continuen celebrant com s’ha fet des dels seus inicis.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el mossèn, José Ángel Pitarch, i la regidora de Tradicions, Malú Blasco han estat presents en aquesta signatura a l’ajuntament. Així, tant Rhamsés com Malú han destacat que “cal mantindre aquestos actes tradicionals i religiosos com el Corpus de Morella que té 660 anys d’història”. També han explicat que “és important col·laborar en aquestes processons, entre les quals destaquen les del Sexenni enguany, però també de les que cada any compten amb una elevada col·laboració”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a participar en aquestes processons i si algú vol participar tant el dia de l’entrada de la Mare de Déu com en la Processó General que es pose en contacte amb l’ajuntament”.

Restauració de la Porta dels Apòstols
Els treballs de neteja de la façana de la Porta dels Apòstols a la Basílica Arxiprestal de Morella han acabat i aquesta setmana desmunten la bastida des d’on es realitza l’actuació. Així, la façana quedarà lliure de la bastida durant el Sexenni i en acabar la festivitat començaran la segona fase dedicada a recuperar la policromia d’aquesta. El mossèn, José Ángel, ha destacat que “morellanes, morellans i visitants podran gaudir durant el Sexenni d’aquesta restauració i de la façana neta i veure la diferència d’abans i ara”. A més, ha aprofitat per a “agrair a les diferents institucions que fan possible aquesta actuació i a les persones que treballen en el procés de restauració la seua feina i dedicació”.