Nou sostre col·legi Morella

Nou sostre col·legi MorellaL’Ajuntament de Morella ha aprofitat les vacances escolars per a escometre una important obra al menjador al col•legi Mare de Déu de Vallivana. Mitjançant aquesta, es reduirà l’elevada alçada de la sala, de manera que es millorarà l’aïllament i l’eficiència energètica i també s’instal•larà una porta a la planta infantil. Aquestes actuacions s’han acordat amb la direcció del centre i l’AMPA.

En la jornada d’ avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, s’ha reunit amb els tècnics municipals per analitzar diferents qüestions relatives a les obres del col•legi Mare de Déu de Vallivana i la localitat. Després, han visitat els treballs que està escometent la Brigada Municipal. Cal recordar que el primer edil també ha mantingut diverses trobades en els últims mesos amb responsables de la Conselleria d’Educació, per exigir una inversió i pal•liar les greus deficiències que presenta el centre. Per això, des de l’Ajuntament de Morella s’està concloent la redacció d’un projecte d’actuació, per a la posterior execució d’aquestes millores per part de l’administració autonòmica. Aquest va ser el compromís que van adquirir els responsables de la Conselleria d’Educació.

Ripollés ha assenyalat que “per a l’Ajuntament de Morella, el col•legi Mare de Déu de Vallivana és una prioritat i, s’ha actuat amb la màxima celeritat per poder realitzar diferents millores urgents i per redactar el projecte. Ara, la Generalitat ha de complir el seu compromís i invertir en aquestes millores especificades en el document”. A més, recorda que “aquest hivern es va intervenir en el sistema de calefacció i es va sol•licitar l’autorització a la Conselleria per a l’actuació al menjador. Tot de la forma més àgil per poder solucionar tots els problemes que van existir”. Rhamsés Ripollés també ha agraït la bona predisposició dels tècnics de Conselleria d’Educació, en les reunions portades a terme en els últims mesos i espera que “aquesta col•laboració també es tinga per la part política i que la Conselleria complisca la promesa que va realitzar fa un any i que no demore més la inversió acordada, perquè els que pateixen el mal estat de l’immoble són els seus usuaris”.

Cal recordar que en els últims anys, des del consistori morellà s’ha exigit, en nombroses ocasions, inversions per pal•liar les deficiències estructurals. Al 2005, es va realitzar un informe en el què es quantificava en 800.000 euros el cost de les necessitats estructurals. L’any passat, es va arribar a un acord amb la Conselleria d’Educació d’invertir poc a poc però sense deteniment en l’immoble i es va escometre una primera actuació valorada en 50.000 euros. Finalment, cal recordar que el consistori morellà inverteix més de 60.000 anuals en el manteniment i millora d’aquest edifici.