L’Ajuntament de Morella presenta tres projectes als pressupostos participatius de la Generalitat

279

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Avui finalitza la primera fase sobre els pressupostos participatius i es tanca el termini de presentació de propostes. Cal recordar que aquesta és una iniciativa de la Generalitat Valenciana que pretén desenvolupar el procés participatiu de la ciutadania per a decidir les actuacions a les quals es destinarà una part del pressupost autonòmic i que en l’interior de Castelló suposa més de cinc milions d’euros. Així, des de l’Ajuntament de Morella s’han realitzat tres propostes per a la millora de serveis i instal·lacions de la ciutat i la comarca dels Ports. A més, entitats i particulars han presentat altres projectes amb el mateix propòsit.

El primer projecte que ha proposat l’Ajuntament de Morella és l’ampliació del Centre de Dia de la ciutat per a pal·liar les necessitats d’atenció a la gent gran, el qual dóna servei a la comarca també. Aquest suposaria l’augment de les places d’usuaris i usuàries condicionant l’actual Escola de Música que està en el mateix edifici del centre.

El segon és la rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita i albergar un centre cultural amb l’objectiu de la dinamització socioeconòmica i recuperació de l’espai.

Finalment, ha proposat la creació d’un servei de salut mental a la comarca dels Ports, ja que des de serveis socials informen que hi ha mancança d’aquest a tota la comarca. Sobre esta iniciativa, des de l’Ajuntament de Morella ja ho han traslladat a la Directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert Roberto.

Altres entitats i persones particulars han presentat propostes als pressupostos participatius per a cobrir necessitats d’aquesta zona de l’interior nord de Castelló. Així, entre aquestes estan la posada en valor del poblat visigòtic Els Casals del Mas de Sabater, Diversitat en la ruralitat presentat per la Creu Roja, la creació d’un segell per a certificar els productes agroalimentaris de la comarca dels Ports, la rehabilitació de la xarxa de camins rurals i la creació d’un parc públic de vivendes i adquisició d’immobles per a la comarca, entre altres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “els pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana són una bona oportunitat per a donar suport a projectes que per a Morella i Els Ports són prioritaris” i ha afegit que “des de l’ajuntament hem volgut mostrar la importància en les iniciatives amb una visió social, de salut i de desenvolupament social i econòmic”. L’edil ha explicat que “el Centre de Dia, el Colomer Zurita i el nou servei de salut mental creiem que compleixen estos requisits i animem a tota la ciutadania a participar en les pròximes fases del procés i donar suport a les iniciatives del territori”.

Cal explicar que avui acaba la fase de propostes sobre aquestos pressupostos i s’iniciarà demà la revisió sobre aquestes. A partir del 9 de juny començarà la fase de suports amb el termini obert fins al 27 de juny.

Cal recordar que el Secretari Autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, es va reunir amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Serveis Urbans i Hisenda, Joan Carles Marcobal, el passat 10 de maig per a informar sobre aquesta iniciativa. D’aquesta manera, les valencianes i els valencians poden participar en els pressupostos autonòmics 2021 de diferents formes. La ciutadania pot proposar projectes, debatre sobre aquestos, donar suport als projectes ja presentats i votant projectes.