L’Ajuntament de Morella presenta les activitats del Dia de la Dona

129

El consistori de Morella ha presentat un complet seguit d’activitats arran del Dia de la Dona, que es celebra el 8 de març. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, i la presidenta del Grup de Dones dels Ports, Xelo Pérez, han presentat la programació. En finalitzar la presentació, han desplegat la pancarta del Grup de Dones dels Ports per la igualtat en un dels balcons del consistori.


Escuder ha destacat que “amb motiu del 8 de març i Dia de la dona s’inicien diferents projectes i campanyes amb la difusió del protocol municipal enfront de la violència de gènere la campanya Juntes som més fortes i Les dones fan història”. L’edil ha explicat que “a més, el manifest tindrà un format digital i es podrà seguir a través d’internet i les xarxes socials”.  Xelo Pérez ha afegit que “com ja havíem decidit des del Grup de Dones, l’agència d’igualtat i la regidoria, aquest any no convoquem concentracions i manifestacions per a garantir la salut de totes i tots” i ha remarcat que “treballem cada dia per la igualtat i ens prenem el 8M com una festa i d’altaveu feminista perquè el missatge arribe a més gent en un dia especial”. També han explicat que “des del Grup de Dones s’han confeccionat pancartes amb motiu del Dia de la dona i repartit entre les sòcies de l’associació perquè les pengen als balcons” així com han convidat “a totes i tots a decorar els balcons amb motius de color morat”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “el 8M sempre és un dia important per a la reivindicació, l’any passat va estar molt bé la manifestació i els actes pels carrers de Morella i, este any hem de continuar celebrant-lo adaptat a les circumstàncies” i ha animat “a tota la ciutadania a què se sume a les activitats organitzades en les xarxes i des dels balcons”.


El 8M a Morella començarà amb la lectura del manifest virtual amb la participació del Grup de Dones i el Consell d’Igualtat. Aquest dia també s’iniciarà la campanya de difusió del protocol municipal enfront de la violència de gènere i la campanya Juntes som més fortes organitzada pel Grup de dones. També es participarà junt amb els centres educatius amb el projecte Les dones fan història organitzat per les agents d’igualtat dels Ports, Alt Maestrat i Baix Maestrat. Finalment, tindrà lloc el manifest comarcal amb dones representants de tots els grups de dones i municipis de la comarca dels Ports. A més, des del Grup de Dones conviden a adornar els balcons amb colors morats, pancartes o llums, així com eixir als balcons el 8M a les 20.00 hores i Aplaudim per la igualtat.