L’Ajuntament de Morella licita el projecte de rehabilitació del Colomer Zurita

519
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’Ajuntament de Morella avança en la tramitació de les obres que suposara la rehabilitació i la construcció de la nova Escola de Música en l’edifici Colomer Zurita. El passat dijous s’aprovava al ple ordinari el projecte i el plec de condicions, per la qual cosa, en els pròxims dies s’iniciarà la licitació al perfil del contractant. Aquesta obra compta amb un pressupost de 810.000 euros i s’ha licitat de manera anticipada mentre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana resol definitivament les ajudes de l’1,5% cultural que es destinaran al projecte. Així, s’acceleren els processos per a iniciar l’obra.
La licitació va dirigida a empreses especialitzades en restauració d’immobles històrics i culturals, més concretament a aquelles del grup K, subgrup 7 i categoria 4.

D’aquesta manera, una vegada publicat, s’obrirà un termini de 26 dies per a presentar les ofertes. En la licitació s’ha volgut primer la qualitat, garantia i bons equips, per tant, atorga fins a 10 punts per l’oferta econòmica, 10 més per la realització de l’actuació en els nou mesos de termini establerts, fins a 50 per l’ampliació de la garantia i 30 pel personal tècnic.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la publicació de la licitació és un pas més per a la recuperació d’aquest edifici emblemàtic i tan volgut per les morellanes i morellans”. L’edil ha explicat que “es tracta d’una actuació molt important que, com hem treballat amb els responsables de l’Escola de Música, permetrà tindre unes noves instal·lacions i suposarà el renaixement d’este edifici que significa tant per a Morella” i ha afegit que “s’ha licitat de manera anticipada per accelerar els tràmits mentre es resolen les ajudes del ministeri i que ho tinguem tot preparat per a iniciar les obres quan la licitació arribe”.
Cal recordar que Morella destinarà l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a aquest projecte de recuperació. Esta fase de l’actuació ha previst el condicionament de les aules i el projecte també preveu el canvi de la coberta del claustre interior del Colomer Zurita. A més, contempla les necessitats d’accessibilitat de tot l’edifici, així com instal·lacions, aïllament i l’acústica. Cal recordar que el pressupost total de la rehabilitació és de més de 810.000 euros, dels quals el ministeri aportarà el 68%.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.