L’Ajuntament de Morella lamenta el nou atac del PP a la indústria agroalimentària de la comarca dels Ports

471
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

El PP ha criticat la primera ajuda d’una administració pública que ha de rebre Carns de Morella, SL, una empresa mixta formada per més de 70 socis de la comarca dels Ports. Cap administració governada pel PP ni el Leader, gestionat pel PP, va recolzar aquest projecte de desenvolupament rural quan sí que van impulsar escorxadors d’altres ciutats

L’Ajuntament de Morella ha lamentat avui el nou atac que ha realitzat el Partit Popular a la indústria agroalimentària de la comarca dels Ports. Després de que ni la Generalitat Valenciana, ni la Diputació de Castelló ni el Leader, governats o gestionats per majories del PP en les dues últimes dècades, concedira cap ajuda per a la construcció de l’Escorxador, malgrat ser les administracions competents, ara els responsables del PP provincial i autonòmic critiquen el primer suport econòmic que rebrà aquest projecte vital per al sector primari de la comarca dels Ports.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, lamenta que “el Partit Popular intenta de nou atacar la indústria agroalimentària i els projectes de desenvolupament econòmic de la comarca dels Ports”. Així, afegeix que “en les últimes dues dècades, les administracions governades pel PP no van impulsar ni recolzar la construcció d’un escorxador per a la comarca i, el Leader, gestionat pel PP, va preferir invertir en grans instal·lacions i que res tenen a veure amb el desenvolupament rural, que donar suport a aquest projecte comarcal”. Per això, explica que “es va crear l’empresa Carns de Morella SL, una societat mixta formada per més de 70 socis, que van des del treball directe amb els animals als sectors de comercialització, per aconseguir revitalitzar el sector primari i crear oportunitats de futur a la comarca dels Ports”. Malgrat aquest recolzament social, Ripollés recorda que “el Partit Popular sempre ha criticat l’Escorxador i fins i tot ha proposat el seu tancament, com en la passada campanya electoral, com també ha intentant boicotejar altres projectes importantíssims per a Morella al llarg d’aquestes últimes dècades”. En aquest sentit, el primer edil assevera que “el PP ha tergiversat la informació amb fins electoralistes, perquè saben que Ximo Puig va presidir l’empresa per ser alcalde de Morella i que quan va deixar de ser alcalde va deixar de presidir Carns de Morella SL”.

L’alcalde de Morella també subratlla que “aquesta partida de 140.000 euros que destinarà la Generalitat Valenciana servirà per afavorir l’elaboració de productes ecològics, la creació de noves línies de negoci i la potenciació del sector primari a la comarca dels Ports. El canvi del nou Consell és important perquè ara es recolza a projectes del territori, on estan els animals, en comptes de donar suport únicament a les grans superfícies, com es feia anteriorment”. Per això, exigeix ​​al Partit Popular “que deixe d’atacar els projectes que ha impulsat la gent treballadora i honesta de la comarca dels Ports, com els socis de Carns de Morella SL, perquè ja han fet massa mal a aquest territori en les dues últimes dècades”.
Carns de Morella SL va sorgir de la necessitat de revitalitzar el sector primari a la comarca dels Ports. Amb el tancament dels antics escorxadors, els ramaders i empreses càrnies d’aquesta zona havien de recórrer a empreses de fora, augmentant-se els costos de producció i perjudicant a la qualitat de la carn, per l’estrès que produeixen els desplaçaments en els animals. Amb la construcció de l’Escorxador i la Sala d’Especejament s’ha aconseguit recolzar al sector primari, millorar la qualitat de la carn, aconseguir productes elaborats en el territori i augmentar les línies de comercialització i ara es pretén potenciar aquestes qüestions amb aquest suport.

-Residència de la 3a Edat

L’alcalde de Morella també ha lamentat que el Partit Popular critique els 1,3 milions d’euros que rebran les Germanes de la Consolació per gestionar la Residència Sant Joan Baptista de Morella. Rhamsés Ripollés recorda que és la quantitat necessària perquè el centre puga funcionar, pressupostada de forma correcta i fins i tot amb un lleuger increment respecte a anys anteriors, i que la Generalitat Valenciana ha de recolzar la gestió d’aquest tipus de centres.