L’Ajuntament de Morella, la Mancomunitat dels Ports i l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca entren a formar part de la Fundació Blasco de Alagón

734
Reunió de la Fundació Blasco de Alagon
PUBLICITAT

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella-

La Fàbrica Giner de Morella ha estat l’escenari avui d’una reunió de gran importància. En esta jornada s’ha constituït amb unanimitat la nova Fundació Blasco d’Alagó, que comptarà amb la incorporació com a patrons de l’Ajuntament de Morella, la Mancomunitat dels Ports i l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca. Això suposa un canvi important, ja que per primera vegada, els agents del territori tindran protagonisme en aquesta entitat.

La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig. També hi ha assistit la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, que serà la presidenta de la Fundació Blasco d’Alagó, el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, el director de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, els presidents de les tres entitats que avui s’han incorporat a la Fundació, Rhamsés Ripollés, Antoni Ripollés i Joaquín Deusdad, així com la resta de patrons d’aquesta entitat.

El primer edil morellà assenyalava que “avui hem assistit a un acte important per a la nostra localitat. Des de Morella s’ha exigit en nombroses ocasions que es solucionara el que era un sense sentit, que era que la gent d’aquest territori no estiguera representada a la Fundació Blasco d’Alagó”. Per això, fa una “valoració positiva” de la trobada, ja que ara “hi ha una voluntat de tots de treballar des del diàleg i l’acord, però escoltant el territori i que aquest siga protagonista dels projectes que es duguen a terme”, indicava.

-Fàbrica Giner

Un dels projectes importants que haurà d’emprendre la Fundació Blasco de Alagón és la situació de la Fàbrica Giner. El nou consell directiu realitzarà una primera auditoria per analitzar la situació de l’entitat i estudiarà com revitalitzar aquest complex. Rhamsés Ripollés assenyalava que “cal anar pas a pas i fer les coses bé. En aquests anys han hagut molts exemples de com no s’han de fer les coses. Ara hi ha coses que estan funcionant, però cal donar-li un impuls a tot el complex, amb el protagonisme de la gent del territori”.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va impulsar el complex de la Fàbrica Giner a principis dels anys 90. L’objectiu era convertir una antiga fàbrica tèxtil en una oferta turística complementària i en espai esportiu i d’oci com no hi havia un altre a Morella. Aquests objectius es van aconseguir al principi, amb unes instal•lacions esportives d’alt nivell, un complex hoteler, alberg, piscina, escoles esportives, llocs d’oci i turisme familiar. Però a poc a poc, s’ha anat deteriorant i perdent, fins al punt de tancar-se diverses instal•lacions. Sí que han nascut altres zones que estan obertes i funcionen, com el complex multiaventura Saltapins, però la situació de tot el complex és preocupant. Per exemple, fa tres anys, l’Ajuntament de Morella i els clubs de futbol de la localitat van haver de fer-se càrrec del manteniment del camp de futbol, perquè la Fundació Blasco d’Alagó el va abandonar i es corria el risc que no es poguera jugar a Morella. Ara, l’objectiu és revitalitzar aquest espai tan estimat pels veïns i veïnes i que té tantes possibilitats.