L’ajuntament de Morella impulsa la creació d’una comunitat energètica local

186
PUBLICITAT

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella acollirà una reunió informativa sobre les comunitats energètiques el dimarts 24 de gener a les 19.00 hores. Aquesta està oberta a totes les persones interessades i pretén explicar la nova normativa i possibilitats de formar-ne part per abaratir la factura de la llum i apostar per les energies renovables.

Les comunitats energètiques són agrupacions d’autoconsum que permeten a la ciutadania i empreses, consumir l’energia generada dins del seu propi municipi. En el cas de Morella, són punts de generació energètica fotovoltaica i es compartirà l’energia entre tota la gent interessada a participar com a consumidora, la qual cosa provoca un estalvi energètic. Des de l’ajuntament de Morella es vol impulsar la creació d’aquesta comunitat i per això han organitzat una reunió informativa amb l’empresa A&C energy, especialitzada en el tema.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una reunió molt important per a explicar a les veïnes i veïns les possibilitats que la nova normativa permet per a crear comunitats energètiques i reduir la factura de l’electricitat, a l’hora que apostem per les energies renovables i de proximitat”. L’edil ha explicat que “l’antiga norma no permetia crear comunitats per la protecció de Bé d’Interés Cultural del Castell i les muralles” i ha afegit que “la nova permet instal·lar les plaques al polígon industrial i consumir l’energia al poble”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a participar en la reunió i informar-se sobre les possibilitats de crear comunitats energètiques i la generació d’energia de proximitat”.

Cal recordar que el consistori morellà ha sigut dels municipis que han aconseguit que es canviara la normativa i augmentar la distància entre el punt de generació i consum de l’energia. Ara, esta distància s’ha establert en 2.000 metres i això fa que siga viable impulsar projectes d’este tipus en el municipi amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques fora de la protecció BIC de Morella.