L’ajuntament de Morella i l’Aplec dels Ports signen un acord de col·laboració

493
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella acollirà l’Aplec dels Ports 2023 el pròxim mes de juliol. Tot i això, les activitats al voltant de la trobada comarcal per excel·lència s’allarguen durant tot l’any. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el president de l’associació cultural Aplec dels Ports, Lluc Garcia, han signat un acord de col·laboració per a albergar tots els actes programats.

L’edil ha destacat que “l’Aplec dels Ports és un gran nexe d’unió de tota la nostra comarca i un altaveu molt important per a reivindicar els drets de la gent que viu ací”. L’edil ha explicat que “ens alegra la implicació que la gent ha tingut per a fer un pas endavant i organitzar l’Aplec i totes les activitats que l’envolten” i ha afegit que “és un repte i una experiència que viuran d’una manera molt intensa i especial, com sé per experiència pròpia”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a participar en les activitats ja des del principi amb la primera festa proAplec del 29 de setembre”.

D’altra banda, Lluc ha aprofitat per a “agrair el suport de l’ajuntament de Morella en la cessió d’espais, infraestructures i altres necessitats que tenim per a realitzar actes durant tot l’any”. El president ha explicat que “les activitats són molt variades i mesclen el caràcter reivindicatiu de l’Aplec dels Ports amb el bon ambient festiu i de germanor que el caracteritza”. També “vull animar a participar en les activitats del proAplec amb el rodatge del videoclip contra la MAT, les actuacions musicals i la resta d’actes culturals”.

Així, el dissabte 29 d’octubre tindrà lloc el primer proAplec amb una intensa programació que s’iniciarà a les 10.00 hores i finalitzarà amb una gran festa a l’Espai Firal fins a la matinada. En aquesta jornada, destaca el rodatge del videoclip de la nova cançó de Pepet i Marieta, No a la MAT. A més, hi haurà actuacions musicals amb Tesa, Apologia a la nit i rosio cano a la vesprada. També es projectarà la pel·lícula Alcarràs al Teatre Municipal a les 19.00 hores.

Cal recordar que l’Aplec dels Ports se celebra tradicionalment l’últim cap de setmana de juliol. En el cas de 2023, serà a Morella els dies 27, 28, 29 i 30 de juliol. Aquesta trobada comarcal celebrarà la seua 44a edició des que va començar a Todolella l’any 1978. A més, Morella ha celebrat quatre edicions de l’Aplec dels Ports. La 8a edició l’any 1985, la 18a al 1995, la 28a al 2005 i la 35a a l’any 2013.