L’Ajuntament de Morella i la Diputació signen el conveni per a reparar la teulada de l’Espai Firal

236

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el President de la Diputació de Castelló, José Martí, han signat avui el conveni de col·laboració per a les actuacions de reparació de la teulada de l’Espai Firal. Així, la Diputació aportarà 100.000 euros per a esta actuació que ja s’ha adjudicat per part de l’ajuntament a l’empresa Omega Ingenia obras y servicios S. L. amb per un import de 169.197,14 euros.  Ara, l’empresa adjudicatària ha de demanar els permisos necessaris per a treballar amb el fibrociment. Aquest procés burocràtic marcarà l’inici i els terminis de l’actuació. L’obra té un termini aproximat de sis setmanes d’execució.
Rhamsés ha destacat que “agraïm a la Diputació aquesta col·laboració i ajuda per a reparar la teulada de l’Espai Firal que va patir desperfectes a causa del vent el passat mes de novembre”.

L’edil ha explicat que “durant estos mesos s’han realitzat els diferents tràmits burocràtics per a licitar l’actuació i buscar finançament, de manera que esperem que les obres comencen al més prompte possible” i ha afegit que “ara l’empresa executora ha de demanar els permisos per a treballar amb el fibrociment i esta tramitació marcarà l’inici de la reparació”. Finalment, ha apuntat que “des de l’ajuntament volem assegurar l’activitat en aquest espai a l’estiu, de manera que en cas que s’allargaren els tràmits i les obres, es preveu la instal·lació d’una carpa a l’exterior de l’Espai Firal”.

Cal recordar que la teulada de l’Espai Firal de Morella va patir desperfectes a causa del vent al mes de novembre de l’any 2020. Així, durant les primeres setmanes es ven realitzar treballs de neteja en tota la zona i d’assegurar el material d’aquesta. Ara, una volta adjudicada l’actuació, aquesta contempla canviar la teulada de l’edifici per complet, així com el fals sostre de l’interior de l’Espai Firal i la retirada del fibrociment. A més, cal explicar que durant les actuacions amb el fibrociment, s’han de prendre mesures de seguretat en la zona de l’Espai Firal i es limitarà la zona d’accés a l’edifici.

D’altra banda, cal recordar que està previst que les obres duren entre un mes i mig i dos mesos, per la qual cosa, és possible que el procés de tramitació de permisos allargue el període d’inici d’aquestes. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Morella podria instal·lar una carpa en l’exterior de l’Espai Firal amb la finalitat d’albergar activitats durant els mesos d’estiu sobre el qual Rhamsés ha comentat que “a l’estiu el podrien utilitzar les associacions, així com albergar esdeveniments o utilitzar-lo el mateix ajuntament”.