L’ajuntament de Morella i la Creu Roja reforcen un any més la seua col·laboració

538
PUBLICITAT

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Promoció de la Salut, Malú Blasco, i el president de l’assemblea de la Creu Roja Morella-Els Ports, Miguel Aguilar, han signat avui el conveni de col·laboració entre ambdues entitats. Aquest continua amb el suport a la teleassistència domiciliària per a persones que vien soles, generalment majors de 65 anys. A més, també segueix la cessió del local de l’Hostal Nou per a acollir el servei d’ambulàncies i SAMU 24 hores, així com tots els serveis preventius de la ciutat. El conveni de 2023 tindrà una especial atenció als actes que envolten l’Anunci del 55 Sexenni.

D’aquesta manera, Malú ha destacat que “entre la Creu Roja i l’ajuntament hi ha una estreta relació de col·laboració per a prestar serveis molt necessaris per a la societat morellana”. L’edil ha explicat que “la teleassistència és molt important i cada any té més demanda, ja que utilitza les noves tecnologies per a garantir que persones que viuen soles estiguen bé” i ha afegit que “més de 70 famílies utilitzen actualment la teleassistència”.

Cal recordar que el servei de teleassistència domiciliària salva vides, ja que consisteix en un senzill dispositiu, a través d’un telèfon, des d’on l’usuari resta en connexió amb la central de Creu Roja i sols polsar un botó, té la resposta immediata d’un operador. Si es tracta d’una emergència s’activen tots els dispositius per atendre a la persona de forma de seguida.

Col·laboració entre l’ajuntament i la Creu Roja
A més del servei de teleassistència, la col·laboració entre el consistori i l’associació és constant en diferents projectes. D’aquesta manera, demà finalitza la campanya del consorci de residus de la Diputació de Castelló, amb la qual es realitza la recaptació de l’any per a donar-la a la Creu Roja.

Banc municipal d’aliments
El banc municipal d’aliments és un dels projectes amb més participació durant l’any. Amb aquest, l’ajuntament ha realitzat un repartiment especial de productes frescos com carn, per exemple. També la fira solidària del CEIP Mare de Déu de Vallivana va servir per a recollir 930 quilograms de productes per al banc d’aliments. Cal afegir que, cada 31 de desembre, amb la celebració de la cursa Sant Silvestre, té lloc una recollida d’aliments especial per al banc.