L’Ajuntament de Morella i els “gaiteros” signen un conveni de col·laboració

10730
Signatura del Conveni en els Gaiteros
PUBLICITAT
Signatura del Conveni en els Gaiteros
Signatura del Conveni en els Gaiteros

-Nota de premsa-

L’Ajuntament de Morella i els Gaiteros de la localitat han signat el conveni anual de col·laboració. Així, l’alcalde, Rhamsés Ripollés, la regidora de cultura, Maria Rallo, i el president de l’associació Gaiteros de Morella, David Soro, han rubricat l’acord que garanteix la formació dels alumnes de l’Escola de Música i la participació d’aquesta entitat en actes institucionals, festius i tradicionals de Morella, Xiva, Ortells i Herbeset. D’aquesta manera, el consistori aposta per reforçar el teixit associatiu de la ciutat i per garantir la participació i col·laboració amb els diferents col·lectius, a través de la signatura de diferents acords.

Maria Rallo indica que “una de les prioritats de l’Ajuntament de Morella és donar suport a les associacions i clubs de la localitat, a través d’aportacions directes i de cessió d’instal·lacions, perquè així puguen seguir realitzant les seves activitats”. A més, afegia que “un aspecte de gran rellevància d’aquest conveni és el de seguir apostant per l’accés a l’educació musical dels veïns i veïnes, ja que cedeix l’Escola de Música, en la què l’assignatura de tabal i dolçaina compta amb una important demanda”. Finalment, assenyalava que “gràcies als convenis es garanteix la participació d’aquests col·lectius en les activitats culturals, esportives o festives i es facilita la incorporació de nous membres a les entitats”.

Després de la participació dels Gaiteros en diferents activitats durant l’any, com la Rogativa, les festes d’Ortells, Sant Antoni o Sant Julià, l’entitat també té alguns compromisos pendents per al que resta de l’any. Així, aquest col·lectiu serà part important en les festes del barri de Sant Joan de l’últim cap de setmana d’aquest mes, el dia de la Mare de Déu d’Agost, Sant Roc, el Dia de la Gent Gran, les festes de Xiva i Herbeset, el 9 d’octubre o el dia de la Constitució.

Aquests convenis són importants per a l’Ajuntament de Morella, ja que a més de garantir la participació de diferents associacions en el calendari festiu i tradicional de la ciutat, es fomenta l’ensenyament musical. Així, diferents entitats, com els Gaiteros en aquest cas, es comprometen a participar en les activitats de l’Escola Municipal de Música i a incentivar la unió a aquest grup dels veïns interessats a formar-ne part.