Signatura Conveni Ajuntament de Morella i Creu Roja
Signatura Conveni Ajuntament de Morella i Creu Roja
Signatura Conveni Ajuntament de Morella i Creu Roja

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Benestar Social, Malú Blasco, la presidenta del Comitè Provincial de Creu Roja, Flores Higueras, i la representant del Comitè Comarcal de Creu Roja, José Fina Miliàn, han signat avui el conveni de col·laboració anual entre les dues entitats. Mitjançant aquest acord es garanteix la participació en diferents activitats que formen part del calendari cultural lúdic i festiu de la localitat i es recolzen projectes i iniciatives socials d’aquesta entitat, com ara la recollida d’aliments, que està tenint una gran resposta a la ciutat i que s’espera que la donació continue amb bons registres aquest estiu, o el servei de teleassistència. A més, en aquest acte s’ha anunciat que la Creu Roja de Castelló celebrarà el seu pròxim comitè provincial en el mes de setembre a la localitat dels Ports.

El conveni, que es renova anualment, fomenta el treball de voluntariat de l’entitat, la realització d’activitats socioculturals durant tot l’any, o el reforç de totes les activitats festives amb l’aportació de recursos humans i materials. Per exemple, la Creu Roja col·laborarà en el transcurs d’actes importants durant tot l’any, com la Rogativa a Vallivana, les festes de Sant Roc o la Fira. L’Ajuntament, a més de la dotació econòmica, continuarà aportant la cessió del local de la Casa Ciurana que utilitza l’Agrupació comarcal com a seu.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés afirmava que “des de l’Ajuntament volem mostrar un any més, la co  laboració cap a una de les organitzacions humanitàries més importants, que en un moment tan difícil com aquest presta un servei tan rellevant per a les persones que ho estan passant malament, ja siga a la nostra casa o a través de la cooperació internacional, com veiem a Síria o Gaza”. A més, el primer edil assenyalava que “en aquests moments de crisi, és molt important donar suport a entitats com la Creu Roja, que fan més fàcil la vida de molts grans i dependents i, en aquesta línia treballa l’Ajuntament de Morella i el diferència d’altres administracions que estan aplicant serioses retallades en ajuda a les famílies”. En aquest sentit, recordava que el consistori morellà segueix optant per costejar la teleassistència, que altres administracions com la Generalitat o la Diputació van negar als usuaris. Respecte al calendari festiu de la localitat, Ripollés afirmava que “la Creu Roja està present d’una forma activa i fonamental, com podrem observar ja durant aquest mes d’agost en els diferents actes organitzats, ja que presta un servei de gran importància per al correcte desenvolupament de les activitats”. Finalment, l’alcalde també ha agraït a la Creu Roja que trie Morella per a la celebració del comitè provincial, en un any en què la localitat dels Ports està potenciant les trobades d’organitzacions en el municipi degut de la commemoració del 600 aniversari de els Converses de Morella. Per la seva banda, Figueres ha agraït el suport que presta el consistori morellà a través de la signatura del conveni, destacant la col·laboració amb Creu Roja Joventut.