L’Ajuntament de Morella finalitza el pagament de les ajudes de la compra de llibres de text

730
PUBLICITAT

Nota de l’Ajuntament de Morella

El consistori ja va fer la majoria de pagaments abans de finalitzar 2015 i estes primeres setmanes de 2016 ha pagat íntegrament la primera fase del programa Xarxa Llibres, iniciativa de la Generalitat Valenciana que pretén crear un sistema d’ajudes i reutilització de llibres com el que es realitza des de fa anys a Morella.

L’Ajuntament de Morella ha finalitzat el pagament de la primera fase del projecte Xarxa Llibres. L’any passat, el consistori es va adherir a aquest nou Pla impulsat per la Generalitat Valenciana, que pretén crear un sistema de banc de llibres i ajudes com el que s’ha establert a Morella. D’aquesta manera, s’han abonat els primers 100 euros i la segona fase es durà a terme en finalitzar el curs, si els llibres poden reutilitzar-se. Així, es crea un banc de llibres, que a Morella ja té tres anys de vida, amb una valoració molt positiva per part del centre escolar i AMPAs. Aquest sistema suposa un considerable estalvi per a les families i s’educa els nens i nenes en el bon ús i reutilització del material. Precisament l’AMPA ha estat la primera a rebre el pagament de l’ajuda de Xarxa llibres per l’ampliació del banc de llibres i, ja s’ha realitzat el pagament íntegre de la primera fase. La major part del pagament es va realitzar abans de finalitzar l’any i en aquests dies s’han realitzat els pagaments de les darreres sol·licituds.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destacava que “ja s’ha realitzat l’abonament de la primera fase del Xarxa Llibres, que és de fins a 100 euros. La
segona s’abona en finalitzar el curs, si els llibres es poden aprofitar per al banc de llibres “. Així, afegia que “l’Ajuntament de Morella, els centres educatius i les AMPAs portem anys treballant en el Pla Municipal d’Ajudes per als Llibres de Text. Ara, amb el Pla de la Generalitat es reforça aquest tipus d’iniciatives i s’ha aconseguit que altres administracions també prioritzin els recursos en aquesta matèria “. En aquest sentit, apuntava que “gràcies a aquest banc de llibres i a aquest treball que s’està fent des de fa anys, hi ha famílies que amb aquest ajut inicial ja tenen el cost total dels llibres abonat”. En total, a Morella s’han adherit més de 150 alumnes a aquest pla conjunt entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Morella.
Finalment, el primer edil morellà assenyala que “el banc de llibres i les ajudes a la compra de llibres de text són un element de cohesió per a les famílies de Morella i en una situació econòmica com l’actual, cal fer un esforç perquè hi ha moltes despeses”.

-Pla Municipal d’Ajuda per als Llibres de Text

El Pla Municipal d’Ajuda per als Llibres de Text ja porta molts anys realitzant-se en Morella i té el doble objectiu d’ajudar a les famílies en aquesta despesa anual i el de fomentar una cultura favorable a l’intercanvi i l’aprofitament dels recursos i, per tant , que aquests llibres entrin a formar part del banc de llibres impulsat per l’AMPA, la direcció dels centres educatius i l’Ajuntament. A final de curs els llibres que es troben en bon estat poden ser lliurats, i un cop revisats, passen a formar part del banc de llibres. Amb aquest lliurament dels llibres, es pretén crear consciència de reciclatge i reutilització dels recursos en els més joves, i també s’aconsegueix un estalvi molt important per a les famílies i un millor ús d’aquest material per part dels alumnes.