L’Ajuntament de Morella exigeix ​​a la Diputació que augmente els fons per a les Unitats de Respir, després de negar les ajudes a Xiva i Ortells

1427
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Diputació de Castelló nega la Unitat de Respir conjunta per Xiva i Ortells i les del 78% dels municipis sol·licitants

La Diputació de Castelló ha negat les Unitats de Respir al 78% de les localitats que les van sol·licitar, entre elles, el projecte conjunt que va presentar l’Ajuntament de Morella per als veïns i veïnes de Xiva i Ortells. Únicament ha atès set de les vint-isis peticions, deixant sense aquest servei a les localitats menudes. Des de l’Ajuntament de Morella es critica aquesta decisió, ja que “va en contra dels interessos dels veïns i veïnes d’Ortells i Xiva i demostra que aquesta línia d’ajudes i altres de caràcter social de la Diputació de Castelló, són clarament insuficients”. Per això, el consistori exigeix ​​que s’augmenten aquests fons.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, assenyala que “les Unitats de Respir són molt importants per als veïns i veïnes que tenen al seu càrrec persones dependents, ja que durant unes hores al dia poden deixar-los en mans de professionals”. A més, afegeix que “la Diputació de Castelló hauria d’haver dotat a Xiva i Ortells d’aquesta unitat perquè és un servei necessari per als veïns i veïnes d’aquestes localitats i, per això, l’Ajuntament de Morella va realitzar obres de condicionament en els locals en els que s’anaven a realitzar”. La regidora també explica que “els criteris que ha utilitzat la Diputació de Castelló no són els més adequats, perquè han deixat sense ajudes a les poblacions més menudes, en comptes de mirar-se altres criteris com l’envelliment, la manca de serveis sanitaris o de recursos, per exemple “. Finalment, Malú Blasco també indica que “aquesta forma de fer política no-social de la diputació contrasta amb tots els avanços que està realitzant la Generalitat Valenciana en aquesta matèria en els últims mesos, amb mesures tan importants per als nostres veïns i veïnes com la subvenció del 100% del Centre de Dia o l’eliminació del copagament”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Morella exigirà que s’augmente aquesta línia d’ajudes, ja que gairebé el 80% de les localitats sol·licitants s’ha quedat sense Unitat de Respir. La proposta que va presentar el consistori era crear un d’aquests serveis compartit per a les dues localitats, per tal que fos sostenible, per facilitar així la implantació d’aquestes unitats unes hores al dia a Xiva i Ortells.