L’ajuntament de Morella, en contra dels nous rebuts de residus

405
Rhamsés
PUBLICITAT

– La taxa per valorització i eliminació de residus urbans afecta edificacions que no disposen del servei de recollida d’escombreries

– L’ajuntament ajuda i facilita la reclamació a les persones afectades davant del consorci de residus

L’ajuntament de Morella està en contra de la nova taxa per valorització i eliminació de residus urbans que afecta masos i edificacions que no disposen de servei de recollida d’escombreries. La revisió cadastral dels últims anys i el fet que el titular dels residus s’agafa a partir del cadastre ha fet que apareguen nous rebuts en aquest tipus d’edificacions, algunes de les quals no tenen les condicions d’habitabilitat i no generen residus. Així, el consistori, a l’igual que la Mancomunitat dels Ports, posa facilitats per a fer les reclamacions pertinents de cadascuna de les persones afectades.

D’aquesta manera, l’ajuntament de Morella vol ajudar i facilitar les reclamacions d’aquelles persones afectades. Així, l’alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, ha comentat que “vam enviar una queixa al consorci i al servei de recaptació de la Diputació per que no se donaren d’alta aquests nous rebuts, ja que no és just ni té cap sentit. Malauradament no ens van fer cas i el problema continua per a tots els municipis”.

Ara són moltes les persones que estan rebent cartes informatives dien que properament se’ls passarà el nou rebut. Davant d’aquesta situació, Morella i tots els ajuntaments de la Mancomunitat dels Ports, com comenta Rhamsés, “posem a disposició dels ciutadans i ciutadanes tot el que necessiten per a fer les reclamacions oportunes i que no els cobren una taxa per un servei del qual no gaudeixen”. A aquesta queixa es sumen tots els pobles de la Mancomunitat dels Ports que es veuen afectats per la taxa, ja que son nombroses les edificacions i masies en tota la zona.

A més, Rhamsés ha conclòs que “açò va en contra del manteniment de la població d’aquestes edificacions i de petits nuclis urbans sobre els que s’ha d’actuar per a incrementar la seua recuperació i no posar traves a la seua utilització o habitatge”.

Les persones afectades es poden dirigir a l’ajuntament de Morella on se’ls facilitarà un formulari d’al·legació. Aquesta s’ha de realitzar dins del període voluntari de pagament i serà el municipi qui faça aplegar totes les reclamacions al consorci de residus. “Esperem que s’atenguen estes reclamacions justes i ens consta que s’està fent un treball important per a que este rebut a les edificacions com masies i altres s’elimine per als propers anys i no torne a ocórrer el que ha passat enguany.