L’Ajuntament de Morella, en contra de la modificació del projecte energètic de Forestalia

229
PUBLICITAT

Avui s’ha publicat al BOE per a sol·licitar l’autorització administrativa de construcció i declaració d’utilitat pública dels parcs d’Aragó i la MAT fins a Morella

La comarca dels Ports es veu afectada per la línia d’evacuació, la qual travessa terrenys d’explotacions agropecuàries i vivendes

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat avui l’anunci amb què l’Àrea d’Industria i Energia de la Subdelegació del Govern de Terol sotmet a informació pública la sol·licitud de modificació de l’autorització administrativa prèvia i la de construcció i declaració d’utilitat pública dels parcs eòlics d’Aragó i la línia d’evacuació de molt alta tensió (MAT) fins a Morella. Pel que fa a la comarca dels Ports, este projecte afecta els termes municipals de Cinctorres, Portell i Morella, pels quals transcorre la línia, la qual travessa diferents terrenys d’explotacions agropecuàries i habitatges, així com pot influir en els aqüífers d’aquesta zona.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “reiterem el rebuig es este projecte, el qual no té en compte els habitatges i les explotacions, paratges naturals i zones protegides que hi ha en el seu traçat” i ha afegit que “des de Morella ens oposem a la declaració d’utilitat pública”. L’edil ha explicat que “hem sol·licitat que ens traslladen les modificacions plantejades amb detall, ja que no disposem d’elles”. Rhamsés ha afirmat que “donem tot el suport a les famílies i explotacions afectades per esta línia de molt alta tensió que travessa el nostre territori” i ha remarcat que “quan tinguem tota la informació, ja que per falta de transparència de l’empresa no l’hem pogut conéixer, acordarem les accions a emprendre junt amb les persones afectades”.

Cal explicar que el projecte de Forestalia, al contemplar tant els parcs eòlics com la línia d’evacuació de molt alta tensió (MAT), afecta dues comunitats autònomes com són la d’Aragó i la Comunitat Valenciana.