L’Ajuntament de Morella dóna suport als joves amb nous programes d’ocupació

433
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El consistori informa del programa Avalem Joves i pot inscriure als interessats en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. L’Ajuntament de Morella també aconsegueix que l’edifici Bancaixa siga Centre Homologat de Formació pel SERVEF, que augmentarà les possibilitats formatives i ocupacionals. A més, en la jornada d’avui, més de 40 alumnes s’han examinat d’anglès a l’Escola Municipal d’Idiomes

L’Ajuntament de Morella, a través de la Borsa de Treball, ha informat del nou programa per a la contractació de joves, Avalem Joves, que ha posat en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible. Les empreses i autònoms que s’adherisquen a aquest podran beneficiar-se d’ajudes per a la contractació indefinida inicial a jornada completa de joves. Les ajudes seran del 80% del Salari Mínim Interprofessional. En aquest cas, els destinataris de les ajudes són els joves majors de 16 anys i menors de 30 que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema professional per a l’ocupació o el sistema educatiu i que figuren en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Però en breu, la Conselleria també llançarà plans per a joves no qualificats. Els interessats en beneficiar-se d’aquestes ajudes que es publicaran en un futur, han d’estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Aquesta tramitació es pot realitzar des del mateix ajuntament.

La regidora de joventut, Judit Garcia, ha valorat de manera “molt positiva” aquestes ajudes per als joves, ja que “es pot aconseguir que molts joves accedisquen a treballs relacionats amb els seus estudis i s’actua directament contra un dels grans problemes d’aquesta societat, com és l’atur juvenil”. A més, espera que “els joves de Morella s’adherisquen al Sistema Nacional de Garantia Juvenil per tenir més opcions d’accedir a un lloc de treball. Aquest tipus d’ajudes també són importants perquè els nostres universitaris tornen a la localitat”.