Explotació ramadera
Explotació ramadera

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Generalitat Valenciana ha decidit canviar la gestió del sanejament dels animals de les granges que es realitzava a través dels veterinaris de les Agrupacions de Defensa Sanitària (ADS). Des d’aquest any, l’administració autonòmica ha decidit adjudicar a l’empresa Vaersa, sent la comarca dels Ports una de les més afectades de la Comunitat Valenciana. Aquesta mesura comporta que diversos veterinaris de la comarca deixen de realitzar aquest treball i que es duga a terme des d’una gran empresa de fora del territori. Per això, el regidor de desenvolupament rural de Morella, Rafa Pallarés, ha criticat aquesta decisió, en considerar que “perjudicarà el servei que es presta als ramaders i diversos veterinaris de la comarca es quedaran sense aquesta feina”. A més, recorda que la Generalitat Valenciana deu tres anualitats als veterinaris que estaven realitzant aquest sanejament, que van haver de cobrar l’última d’elles amb l’avançament dels diners de l’ADS.

L’edil morellà assenyala que “el servei funcionava bé, ja que els veterinaris de la comarca fan una bona feina i tenen un tracte proper als ramaders. Ara, es gestionarà des de fora de la comarca i, a Morella, ja sabem què és el que passa quan la gestió es presta des de les grans ciutats”. A més, afegeix que “la gestió del sanejament generava activitat econòmica a la comarca dels Ports i, amb aquesta mesura, es perjudicarà als veterinaris de la zona que s’encarregaven de fer-ho”. Per això, Pallarés critica “la irresponsabilitat de la Generalitat Valenciana que ja estava ofegant als veterinaris amb els impagaments i que ara els deixa sense aquest treball, perquè el duguen a terme les grans empreses de fora del nostre territori”.

El regidor conclou que “no és el mateix una gestió de confiança i propera, que un servei des de fora de la comarca”. En aquest sentit, cal assenyalar que ja s’estan constatant diferències quant a la disponibilitat dels veterinaris per prestar el servei, el que perjudica també a un sector tan afectat per la llarga crisi com ho és la ramaderia.