Col·legi Mare de Déu de Vallivana
Col·legi Mare de Déu de Vallivana

-Nota de premsa-

L’Ajuntament de Morella ha denunciat avui nous retards de la Conselleria d’Educació en el començament de les obres del col·legi Mare de Déu de Vallivana. L’administració autonòmica va adquirir el compromís de realització de l’actuació a l’abril i es va acordar que es intervindria a l’estiu. No obstant això, malgrat que el Grup Popular del consistori, després d’aquests retards inicials, va anunciar el començament de les obres al gener, encara no s’ha produït ni sembla que ho farà en breu. Per això, l’alcalde de la localitat ha anunciat que remetrà la denúncia al Síndic de Greuges. Aquesta manca de diligència contrasta amb l’actuació de l’Ajuntament de Morella, que va pagar el projecte d’obres per agilitzar els tràmits i es farà càrrec també de la contractació de l’arquitecte tècnic. Cal recordar que mitjançant la intervenció pactada, es solucionarien problemes greus de les instal·lacions, que actualment estan al límit.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “la Conselleria d’Educació hauria d’haver actuat al col·legi fa ja molts mesos, tal com es va comprometre a principis de 2014 i, de nou, hem de lamentar una mostra més de mala gestió en aquest tema, ja que se segueixen incomplint els terminis donats i els alumnes i les alumnes i la direcció del centre són els que pateixen el mal estat del col·legi“. A més, recorda que “l’Ajuntament de Morella està realitzant el manteniment que li correspon i està damunt dels problemes, però hi ha algunes instal·lacions que estan en molt mal estat i que s’haurien d’haver renovat ja amb la intervenció promesa, perquè el fred agreuja encara més aquests problemes”. D’aquesta manera, el primer edil lamenta que “mentre des de l’Ajuntament estem agilitzant al màxim tots els tràmits perquè comencen les obres, des de la Conselleria d’Educació s’està retardant tot el procés”. Cal assenyalar que l’Ajuntament de Morella està col·laborant al màxim perquè les obres s’escometen el més prompte possible. Un exemple d’això va ser la redacció del projecte o la contractació de l’arquitecte tècnic, que van a càrrec de les arques municipals per agilitar els tràmits, tot i que hauria de ser la Conselleria la que ho costejara.

Cal recordar que l’administració autonòmica es va comprometre a actuar durant les vacances estivals, una vegada que el consistori assumira els costos de la redacció i elaboració del projecte, així com els de la direcció d’obra, i l’entregara fa mesos amb el vistiplau de la delegació de Castelló. No obstant això, i malgrat les diferents cartes i mocions remeses en aquest període pel consistori morellà i la comunitat educativa, fins al mes d’octubre no es van obtenir noves notícies, que van arribar amb la licitació de les obres. La Consellera d’Educació no ha contestat mai a cap de les cartes que li han remès. Tal i com s’extreu del projecte realitzat pel consistori, les prioritats de la intervenció se centren en les instal·lacions de calefacció i aigua calenta, les cobertes i teulades, per evitar les filtracions, i l’aïllament, com la fusteria de les finestres. Aquestes intervencions ascendirien a uns 300.000 euros.

Queixa al Síndic de Greuges

L’alcalde de Morella ha anunciat avui que presentarà aquesta queixa al Síndic de Greuges, ja que el retard en aquestes obres es considera “injustificable” i són els alumnes i les alumnes i la direcció del centre els que continuen patint l’estat de l’immoble. Des del consistori es continua fent tot el possible perquè s’inicien les obres i s’espera que s’agilitzen al màxim els tràmits perquè les obres comencen el més prompte possible.