L’Ajuntament de Morella convocarà la primera reunió amb les carrosses de l’Anunci

279
PUBLICITAT

Morella respira l’ambient de l’Anunci on moltes colles ja han començat els treballs de construcció de les carrosses. Aquestes han d’estar llestes per a la batalla de confeti del diumenge 27 d’agost. Per això des de l’Ajuntament de Morella s’ha habilitat un formulari d’inscripció i un correu electrònic, per a facilitar l’organització d’aquesta festa tan important i participativa. El termini per a inscriure’s està obert fins al final d’aquest mes de febrer. Actualment, hi ha apuntades 30 carrosses amb 1.000 persones participants i està previst convocar una reunió durant el mes de març.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “des que vam obrir les inscripcions de les carrosses de l’anunci s’han inscrit unes 30” i ha afegit que “recordem que les inscripcions estan obertes fins a final d’aquest mes, ens han arribat propostes i volem fer una reunió per a posar-ho en comú i que totes i tots siguen partícips en l’organització de la festa”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots vindre a Morella per a celebrar i gaudir de l’Anunci per a iniciar un any molt especial fins al 55 Sexenni”.

Cal recordar que l’Anunci se celebra cada sis anys, l’any anterior al Sexenni. Aquestes dues festes no s’entenen l’una sense l’altra i comparteixen les distincions de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

L’Anunci tindrà lloc el diumenge 27 d’agost amb una gran festa de disfresses i carrosses que inundarà la ciutat de confeti. Aquest consisteix en, com el seu nom indica, anunciar l’arribada d’un nou any sexennal a Morella amb el pregó. La celebració destaca per ser una guerra de confeti on es llancen 60 tones de paper de colors i participen 1.500 persones amb 40 carrosses, fabricades de manera artesanal.