L’ajuntament de Morella continua amb l’impuls de bonificacions en els impostos municipals

502
PUBLICITAT

L’ajuntament de Morella impulsa, un any més, la campanya informativa sobre bonificacions amb un balanç molt positiu de les que ha realitzat fins ara, ja que s’han beneficiat un gran nombre de persones. En esta ocasió, s’ha volgut incidir en les de l’impost de vehicles per als elèctrics amb un 70% i els històrics o clàssics amb el 100%. També una bonificació del 25% en l’IBI en els edificis amb instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum. Esta última, cal sol·licitar-la abans d’acabar l’any i que es veja reflectida en el rebut de l’any vinent.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor d’Hisenda, Joan Carles Marcobal, han presentat  este matí la nova campanya de bonificacions i han destacat que “volem que el màxim nombre de veïnes i veïns es puguen beneficiar d’aquestes a l’hora de realitzar obres o amb nous temes com són i seran els vehicles elèctrics i instal·lacions d’autoconsum en indústries i masos, ja que en el nucli històric no estan permeses”. A més, han explicat que “aquestes se sumen a les ja existents per a obres en masos i pedanies i de millora de l’accessibilitat o l’eficiència energètica que han tingut molt bona acceptació durant els últims anys i anem a continuar, com en anys anteriors, congelant els impostos de cara a 2023”.

Cal recordar que, les ajudes ja existents afecten les obres de millora de masos i habitatges en pedanies, l’accessibilitat d’habitatges, així com afavorir les energies renovables i l’eficiència energètica dels edificis. Les bonificacions es van aprovar al ple ordinari del mes d’octubre de l’any 2019, en el qual també es van suspendre les taxes sobre les llicències d’obertura de noves activitats empresarials o el seu traspàs, la qual suposava 315 euros i l’1% de les instal·lacions. Des de la seua aplicació, moltes d’estes bonificacions en 2020, ha anat en augment el nombre de persones beneficiades. Per a consultar la informació d’aquestes ajudes i les d’altres administracions, està disponible l’oficina de rehabilitació de l’Ajuntament de Morella al telèfon 964 16 00 34 ext. 2 i al correu electrònic urbanismemorella@gmail.com.