L’ajuntament de Morella aprova les ajudes per a la rehabilitació de vivendes

70

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El cost total d’aquestes ajudes ascendeix a 400.000 euros en 15 projectes d’edificació, rehabilitació i reurbanització
Els veïns i veïnes que han obtingut les ajudes tenen fins a la segona meitat de 2019 per a finalitzar les obres

El ple extraordinari celebrat avui aprova definitivament les ajudes de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana de Morella que finança 15 projectes a Morella. Aquestos es divideixen entre noves edificacions, rehabilitacions d’habitatges i reurbanització de carrers. Així, el total d’ajudes de l’ARRU ascendeix a més de 400.000 euros per a la millora del nucli històric de Morella.

Cal explicar que diferents administracions participen en aquestes ajudes, ja que és un programa amb el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana, amb l’ajuntament de Morella, la qual cosa suposa quatre projectes de renovació de vivendes i 10 de rehabilitació així com la reurbanització del carrer Alt de Sant Francesc.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquestes ajudes són molt importants per a la recuperació del nucli històric de Morella i dels habitatges dins de les muralles”. Així, ha explicat que “la campanya de l’ARRU ha sigut un èxit amb molts projectes realitzats de diferents característiques”. Així, l’edil ha comentat que “dins d’este programa escometrem, per part de l’ajuntament, la reurbanització del carrer Alt de Sant Francesc”. L’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana és una ajuda molt important per al sector de la construcció, ja que es promouen obres i millores dins del nucli urbà de Morella. Així, és una manera de dinamitzar l’economia local i suposa una millora urbana significativa.

Cal recordar que el termini d’execució de les obres estava plantejat per a aquelles que acaben abans del mes d’octubre, però amb el nou conveni signat amb el Ministeri i la Conselleria, que renova aquest tipus de programes “ha prorrogat les dates fins a la segona meitat de 2019, i que, per tant, hi ha un major termini i facilitat per acabar les obres” ha conclòs.