L’ajuntament de Morella al·lega enfront dels projectes de plantes fotovoltaiques

413
Ajuntament de Morella
PUBLICITAT

El consistori es mostra en contra de la declaració d’utilitat pública de les dues iniciatives plantejades
També al·lega enfront de la línia aèria d’evacuació que s’ha plantejat

Al terme municipal de Morella s’han presentat projectes per a desenvolupar dos parcs fotovoltaics a la Llecua i als Llivis amb uns 47 MW de potència cadascun. Així, l’ajuntament de Morella ha presentat al·legacions contra la declaració d’utilitat pública demandada per l’empresa Acciona, ja que suposaria una imposició absoluta de plaques en les parcel·les per a molts propietaris sense estar d’acord. A més, el consistori al·lega també enfront de la línia d’evacuació aèria plantejada per la seua important afecció tant paisatgística, com per a les activitats i masies per les quals travessaria aquesta.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “les energies renovables són molt important i necessàries, però s’han de plantejar d’acord amb el territori i de manera compatible amb els recursos i activitats que es desenvolupen ací com són la ramaderia i l’agricultura, a més del turisme”. “Entenem que, per damunt de tot, ha d’estar la voluntat de cada propietari dels terrenys on es volen ubicar estes instal·lacions i, per això, rebutgem la possible declaració d’utilitat pública” ha explicat l’edil.
Cal explicar que aquestos projectes generen un impacte sobre les persones més pròximes a aquest, així com en les masies i explotacions on habiten i treballen. A més, també afecta el paisatge, així com en el patrimoni cultural de la ciutat, “la qual cosa cal tindre en compte” ha afegit Rhamsés. Estes qüestions s’han tractat en una reunió amb les veïnes i veïns afectats per la línia d’evacuació, així com en el Consell municipal agrari.