L’Ajuntament de Morella adquireix i rehabilitarà dues habitatges en la localitat i La Pobleta

270
PUBLICITAT

El consistori morellà pretén ampliar el parc de vivenda municipal. Així, l’Ajuntament estudia acollir-se al pla Recuperem Llars d’ajudes de la Generalitat Valenciana, el qual permet adquirir i reformar habitatges per a destinar-les a ús social. Les persones interessades s’han de posar en contacte amb l’oficina Xaloc de vivenda a través del telèfon 670 090 483 o al correu electrònic oficinavivenda@morella.net.

En el primer procés es va projectar la rehabilitació l’antiga casa dels mestres de La Pobleta, la qual ja era de propietat municipal, i es va adquirir una vivenda del carrer El Sol a Morella. Pel que fa al carrer del Sol, s’ha adquirit una vivenda i en la seua rehabilitació es faran dos habitatges. Així, aquesta compta amb una ajuda de 144.017 euros tant per la compra com per la rehabilitació. La casa dels mestres de La Pobleta comptarà amb un pressupost de 53.985 euros per a la rehabilitació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “gràcies a les ajudes de la Generalitat podrem ampliar l’oferta de vivendes, el tema és prioritari i per això fem una nova crida, de manera que les persones interessades a vendre s’ha d’adreçar a l’oficina Xaloc”. L’edil ha explicat que “obrim una nova convocatòria perquè les persones interessades a vendre habitatges, ens ho comunique i adherir-nos a les ajudes de Recuperem Llars per a aquesta finalitat”.

Millora del polígon industrial Les Casetes

L’Ajuntament de Morella ha sol·licitat l’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a millorar el polígon industrial Les Casetes de Morella. Així, les actuacions tenen l’objectiu de millorar els vials d’aquest espai, així com els talussos i zones verdes. També han previst la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics. A més, continuaran les obres d’adaptació dels espais de la nau municipal, la qual comptarà amb diferents sales de formació o reunions.

L’any 2022 l’ajuda de l’IVACE va ser de 179.000 euros per a la millora de la xarxa d’aigua, en pressió i cabal, així com de vials i zones verdes d’aquesta zona. Ara, Rhamsés remarca que “cal continuar amb els treballs de millora del polígon industrial, ja que és una infraestructura molt important per al nostre municipi”.