L’Ajuntament de Morella adjudica les pastures del mont d’Herbeset

594
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’Ajuntament de Morella ha adjudicat avui l’aprofitament forestal de les pastures del mont d’Herbeset. D’aquesta manera, Marc Boix Ferràs utilitzarà aquest bosc durant els pròxims cinc anys, fins al 30 de setembre de l’any 2025, amb una superfície de 168,519 hectàrees. A més, durant les pròximes setmanes el consistori traurà a licitació els aprofitaments de caça de diferents monts.

El regidor de Desenvolupament Rural, Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “un bon aprofitament forestal és bàsic per a la gestió d’aquestos espais públics, així com el manteniment dels boscos d’aquesta zona”. L’edil ha explicat que “Morella compta amb grans superfícies per aprofitar, sobretot per a ramaders locals que poden utilitzar les pastures, en aquest cas del mont d’Herbeset”. Joel ha recordat que “periòdicament es trauen a subhasta diferents aprofitaments públics a Morella com són les pastures, però també apícola o de caça, per exemple”. Finalment, ha comentat que “l’any que ve finalitzen les concessions dels aprofitaments de les Pastures dels monts de Pereroles i Carrascals, les quals es trauran a subhasta”.

L’Ajuntament de Morella trau periòdicament a subhasta els aprofitaments de pastures, apícola i de caça dels monts públics amb els quals compta el seu terme municipal que són aquest esmentat d’Herbeset, junt amb els de Pereroles, Carrascals, Vallivana i el Bovalar d’Ortells. Per a l’any vinent, a darrers de setembre, finalitzen les adjudicacions de l’aprofitament de pastures de Pereroles i Carrascals. Cal eplicar que els de Vallivana estan vigents fins al 2024.