L’Ajuntament de La Torre d’en Besora posa en marxa el menjador escolar

830
Menjador escolar a La Torre d'en Besora
Menjador escolar a La Torre d'en Besora
PUBLICITAT
  • El municipi aporta 2,25 euros diaris per alumne i paga el monitor que els atén a l’hora de dinar

Els set xiquets i xiquetes de l’aulari de La Torre d’en Besora poden menjar a l’escola des d’aquest curs. L’Ajuntament ha condicionat la cuina del col·legi a totes les normatives sanitàries i un espai exterior perquè els escolars puguen quedar-se a l’hora de dinar. Així mateix el consistori presta una ajuda de 2,25 euros diaris a cada alumne per a que el menú, per cada escolar, únicament els coste 2 euros. Aquesta ajuda serà compatible amb el bo de la Conselleria, si aquest es concedeix a cada família, sense superar el 100% del cost del menú diari.

“Els pares ens havien demanat que hi haguera menjador al col·legi per a poder conciliar la vida familiar i la laboral. Davant la demanda, l’Ajuntament es va posar a treballar per a condicionar la cuina i la resta d’espais del col·legi. A més, vam contactar amb una empresa que s’encarrega del menjar i hem posat un monitor que atén els més xicotets en aquest horari”. Ho explica David Vicente Segarra, alcalde de La Torre d’en Besora, alhora que critica que “des de la Conselleria d’Educació no s’haja atés la nostra petició d’un monitor i haja hagut de ser l’Ajuntament qui es faça càrrec. No ho entenem, perquè aquestes mesures són les que realment ajuden a frenar la despoblació i són un suport necessari a les famílies que viuen als pobles”.

Des de l’inici del curs els més xicotets i les seues famílies estan satisfets amb el servei que ha millorat notablement la qualitat de vida de tots. L’alcalde ha incidit en què el menjador escolar forma part d’un pla d’atenció social que s’ha posat en marxa al poble per a tots els sectors i edats.

L’aulari de La Torre d’en Besora forma part del Col·legi Rural Agrupat L’Aiguaneu, que també integren els aularis de Culla, Vilar de Canes i Catí.