L’Ajuntament de la Torre d’En Besora augmenta un 84,5% les inversions per a l’any 2023

391
PUBLICITAT

L’Ajuntament de la Torre d’En Besora aposta per la inversió. Així queda reflectit als pressupostos municipals del 2023 en què, com informa l’alcalde de la localitat, David Vicente Segarra, aquest capítol puja a 555.165 euros, mentre que les previsions econòmiques municipals del proper exercici sumen un total de 865.750 euros. És a dir, un 64% dels comptes es destinen a invertir-hi. Es tracta d’una quantitat molt elevada, ja que suposa un 84,5% més que el 2022, quan es van reservar 86.100 euros. “La nostra aposta ha estat sempre la de treballar pel nostre municipi i optar a totes les ajudes possibles”, destaca el primer edil. Conseqüència d’aquesta tasca és que els comptes del 2023 s’incrementen un 57,3% respecte dels encara vigents.

Entre les inversions principals previstes hi ha l’adequació del nou pou d’aigua de la localitat. “En concret, en aquest projecte s’inclouen la instal·lació de la bomba, el dipòsit, la canonada de connexió i portar el corrent elèctric fins a la instal·lació”, detalla David Vicente. I explica que aquesta intervenció suposa la reserva de 250.000 euros procedents del Pla Avanza de la Diputació. “Es tracta d’una actuació que resultarà de gran utilitat per als nostres veïns i que esperem poder executar al més prompte possible”; afegeix.

D’altra banda, el municipi ressalta els 170.000 euros que suposarà la restauració de la casa abadia. “Des de l’Ajuntament suplementarem amb 20.000 euros els 150.000 que rebrem de la Generalitat Valenciana”, indica l’alcalde. I remarca que aquesta obra “és un nou exemple de l’aposta per la recuperació del patrimoni local com a forma de mantenir les nostres arrels, però també com a font de riquesa, ja que hi tenim un important recurs turístic”.

“Pensem que són uns pressupostos realistes i coherents, que redunden en el benestar de la ciutadania i que ens permeten pensar a la Torre d’En Besora com una localitat amb futur. Seguirem treballant en aquesta direcció al llarg dels propers mesos”, conclou.