L’Ajuntament de Forcall es fa càrrec del programa Menjar a Casa amb un increment del número d’usuaris

397
Forcall
PUBLICITAT

 

Forcall

L’Ajuntament de Forcall i els veïns del poble han decidit renunciar al programa Menjar a Casa de la Conselleria de Benestar Social per cuinar al poble . Des de principis d’aquest any els acollits a aquest pla d’alimentació gaudeixen del menjar que s’elabora diàriament , i amb controls mèdics i dietètics , a la Residència de la Tercera Edat. La posada en marxa del nou sistema ha suposat que més veïns del poble s’hagin adherit al programa . S’ha passat de dos a sis , segons ha explicat l’alcalde del municipi , Santiago Pérez . Els usuaris pagaran 3 euros diaris , mentre que el Ayauntamiento subvencionarà 1 euro diari . L’Ajuntament manté l’aportació que ja realitzava al programa Menjar a Casa .

Amb el nou sistema de Menjar a Casa es garanteix que el menjar vagi directament de la cuina al plat . ” Abans es feia en cuines que estaven a centenars de quilòmetres del punt on es consumia ” . A més l’Ajuntament de Forcall tracta de fomentar que el producte que s’adquireix es compri a les botigues i establiments del municipi , generant així economia de proximitat . El consistori es fa càrrec del repartiment del menjar . Després de la primera reunió informativa en què es van apuntar els veïns podrien ser més els que s’interessin per aquest sistema .

-Morella i Vilafranca .
A la comarca dels Ports Morella i Vilafranca ja segueixen aquest sistema que ha implantat Forcall . A Vilafranca l’Ajuntament s’encarrega del menjar que reparteixen els voluntaris de Creu Roja , mentre que a Morella el sistema es gestiona a través del Centre de Dia