L’Ajuntament de Forcall anuncia davant de 100 veïns la instal·lació de càmeres de tràfic per dissuadir als lladres

8863
PUBLICITAT

Una quarta part dels veïns de Forcall, i molts arribats d’altres localitats, es van reunir a la vesprada nit de dimecres passat a l’Ajuntament de Forcall. Motiu: l’onada de robatoris que va patir el municipi la passada setmana. El consistori va convocar la trobada per analitzar la situació i es va trobar amb la sala d’actes plena. A més de l’alcalde, el capità de la demarcació de Vinaròs de la Guàrdia Civil i el sergent de la caserna de Morella.

En la trobada l’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, ha anunciat que l’ajuntament instal·larà càmeres de control de trànsit en determinats punts del municipi amb l’objectiu de controlar les entrades i sortides a la localitat i que aquest registre de vehicles es pugui utilitzar, si és el cas, en matèria de seguretat. En altres localitats com Todolella o Villores, pròximes a Forcall, ja funcionen aquestes càmeres de trànsit. Els veïns i el mateix consistori van demandar a la Guàrdia Civil major presència a la zona, més tenint en compte que es tracta de pobles amb pocs veïns i molt dispersos. En aquest sentit l’alcalde va anunciar que s’ha sol·licitat una trobada amb el subdelegat del Govern per sol·licitar l’increment de la plantilla de la Guàrdia Civil en el lloc de Morella.

Tant el capità com el sergent de la Guàrdia Civil van insistir davant els veïns perquè “davant la menor sospita que tinguin truquin al 062 i comuniquin qualsevol anomalia, dada o informació. Encara que a ells els sembli que no és important pot ser clau en la investigació “. Sobretot van incidir en la identificació d’aspectes de persones o vehicles per ajudar els investigadors. L’alcalde de Forcall ha apuntat que “si bé les dades de delinqüència estan per sota de les estadístiques mitjanes qualsevol onada de robatoris en pobles de l’interior té un especial impacte”.

-Sensació d’inseguretat

Els veïns de Forcall van manifestar la sensació d’inseguretat que vénen patint durant les últimes setmanes davant els continus robatoris. I és que els lladres van entrar al col·legi portant diners, van desmuntar un vehicle en un garatge robant el GPS i les rodes, entre altres elements … Però la gota que va fer vessar el got va ser que els lladres el intentessin en habitatges habitades amb els seus habitants dins. Un altre aspecte que crida l’atenció als veïns és que els delinqüents “saben perfectament on van a buscar, per quins llocs entrar i quin és el seu objectiu”.