L’Ajuntament d’Albocàsser repararà la xarxa d’aigua amb una solució integral i ajudes públiques

96
PUBLICITAT

Acusa el PP d’oblidar inversions durant cinc legislatures i convocar un ple urgent amb càrrec a les arques municipals

L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, ha confirmat que l’Ajuntament repararà les pèrdues d’aigua que pateix la localitat des de fa més d’una dècada a través d’un pla integral, amb l’ingrés del cànon de l’empresa concessionària avançat i amb subvencions públiques. Així ha respost al missatge “alarmista” llançat des del Partit Popular per un suposat delicte ecològic per les fugides en les canalitzacions subterrànies de la localitat.

La localitat ha celebrat un ple extraordinari i urgent sol·licitat pel PP que, després de cinc legislatures consecutives de govern i inversions puntuals, considera que ara sí que és el moment d’invertir la totalitat del Pla Inpulsa de la Diputació Provincial a solucionar aquestes fugides. La primera edil ha recordat que la urgència d’aquest ple suposa un cost per a les arques públiques municipals, a les quals durant anys van arribar fons de Diputació, Generalitat, Govern i el propi cànon de l’empresa concessionària del subministrament de l’aigua, Facsa, sense que les anteriors corporacions locals executaren més que intervencions puntuals.

“En 2015 van informar aquest Ajuntament que era urgent fer millores i dels 300.000 euros rebuts només es van gastar 13.000 euros”, ha detallat l’alcaldessa en el ple. En aquells dies, i fins i tot abans, les dades de Facsa ja van confirmar que la localitat tenia més de 100.000 litres d’aigua que es perdia. “Ja s’havia d’haver actuat, però els diners que entrava a aquest Ajuntament el PP el destinava a altres coses”, segons Albalat.

En aquest sentit, la màxima representant socialista ha acusat l’oposició de “oblidar tots els antecedents per desconeixement o per mala fe”, així com d’haver sol·licitat l’expedient de Facsa i no haver passat a recollir-lo malgrat la urgència de la convocatòria del ple. Albalat s’ha referit a eixa sol·licitud com un “espectacle” que arriba després que el Partit Popular sol·licitara la convocatòria “sense que en el text hi haja una proposta d’acord, com una instància més que presenta un veí a l’Ajuntament”, en lloc de fer-lo com a marca la legislació de les administracions públiques.

La solució “immediata” que demana el PP té resposta de l’equip de govern: enfront de les “conclusions manipulades” a l’Ajuntament d’Albocàsser “no hipotecarem els nostres fons amb els problemes d’abans, que per la incompetència dels vostres companys que van tindre els diners no es va fer”, en paraules de la seua alcaldessa als representants de l’oposició.

La munícipe té el compromís de Facsa d’avançar el pagament del cànon perquè el consistori, juntament amb ajudes de la resta d’administracions públiques, puga actuar en un pla que servisca a llarg termini i evite reparacions puntuals.