L’aigua de la depuradora de Vilafranca és de categoria A

106
PUBLICITAT

L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha acompanyat el diputat provincial encarregat del cicle integral de l’aigua, Ignasi Garcia, en una visita a la depuradora de Vilafranca. La Diputació, juntament amb l’empresa concessionària, ha implantat una nova tecnologia en el sistema de depuració de les aigües residuals. I és que la de Vilafranca és una de les depuradores que compta amb la tecnologia menys invasiva cap a la biodiversitat substituint l’àcid hipoclorit per l’àcid hipoclorós i de procedència valenciana. Així s’aconsegueix que l’aigua recent depurada siga de categoria A.

El diputat ha visitat totes les instal·lacions de la depuradora per a comprovar que la nova tècnica que s’ha aplicat funcione de la millor manera possible. L’objectiu radica en la cura de la biodiversitat i del medi ambient.

El següent pas és testar aquesta aigua en usos agrícoles i extrapolar-lo a les més de 140 depuradores que gestiona la Diputació per tota la província.

En línia amb la defensa per la biodiversitat també s’han instal·lat cinquanta casetes per a aus fetes per Cáritas.

Així, Ajuntament i Diputació treballen colze a colze per a que l’afectació de la depuradora en el medi ambient vilafranquí i més concretament en el barranc de la Fos siga mínima.