L’Agost Cultural de Morella torna amb força amb nombroses propostes

358
Agost Cultural a Morella

Concerts, visites guiades, el Festival Internacional de Música, presentacions de llibres, documentals o conferències són les propostes fins a l’inici de festes

La música i les activitats culturals es converteixen en les protagonistes en la segona setmana del mes d’agost. Des d’avui i durant deu dies, la localitat tindrà una àmplia oferta per a tots els públics, amb concerts en llocs emblemàtics, conferències, visites guiades, presentacions de llibres, documentals o la XXXII edició del Festival Internacional de Música. Una amplíssima programació que comença avui amb un nou concert del V cicle Morella Sonora.

La regidora de cultura, Rocio Querol, afirma que “la cultura tindrà molt de protagonisme durant aquest mes d’agost i ja en els pròxims deu dies tenim propostes molt interessants”. En aquest sentit, assenyala que “aquestes tres setmanes d’agost tenen un clar caràcter cultural i festiu, amb activitats molt variades que s’adapten a tots els públics i amb artistes amb un gran talent”. A més, també indicava que “l’oferta cultural també es convertix un reclam turístic, amb nombroses propostes que amplien l’agenda de la localitat i que faran que molts visitants vinguen a Morella“.

L’agenda cultural comença aquesta vesprada, amb el concert del “Trio Somtresons”, dins el V cicle Morella Sonora. Demà, a les 12 hores tindrà lloc la presentació del llibre “Les guerres napoleònica i carlista a la frontera de Catalunya, País Valencià i Aragó (1808-1936)”, del professor Josep Sánchez Cervelló. A les 13:30 h, s’inaugurarà l’exposició “Portals i torres del recinte emmurallat de Morella“, que fa un recorregut per aquest perímetre defensiu, amb una maqueta de grans dimensions.
Diumenge començarà el Festival Internacional de Música, amb l’acte inaugural sobre l’orgue de Turull i la visita a l’instrument a les 20 hores i el concert de Arturo Barba, a les 22:30 h. Durant tota la setmana es desenvoluparà aquest certamen musical, que inclourà set concerts de diferents propostes i estils musicals, conferències o serenates a peu de carrer. A més, dilluns també tindrà lloc una visita guiada nocturna al Castell, dimarts, es projectarà el documental sobre Les Columbretes de Fernando Ramia i dijous, es presentarà la digitalització i plataforma web de l’Arxiu Pascual.