L’Agència Valenciana de Turisme presenta el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports

268
Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports
PUBLICITAT

– Aquest té previst iniciar les obres al gener del 2018 i la resta d’edificis del CdT començarà a l’abril

– Representants de l’ajuntament de Morella i d’ASETMICO han estat presents a la presentació i la posterior visita al Centre de Turisme de Castelló

El Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports. Aquest projecte tracta de rehabilitar el complex situat al terme municipal de Morella per a convertir-lo en un centre de formació i innovació que fomente el turisme d’interior. Així, el procés per a posar en marxa aquest centre ha començat, de manera que les obres s’iniciaran al gener del 2018 i aquest començarà a funcionar a l’abril.

La Fàbrica Giner és un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana i ha estat durant molt de temps en mal estat i sense ús. El projecte del nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports pretén rehabilitar les naus de Telars i del Tint per tal d’albergar l’activitat formativa que acollirà. El pressupost per a rehabilitar aquestes naus és de 555.893,46 euros, la qual començarà al mes de gener del 2018 i a l’abril s’iniciaran les obres de la resta d’edificis que constituiran el Centre de Turisme Els Ports.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància de donar ús al patrimoni de la Fàbrica Giner i que aquest servisca per a potenciar el turisme de la zona, així com albergar la formació necessària per al desenvolupament de l’activitat turística d’interior”. L’edil ha comentat que “el centre serà una eina de suport empresarial i formació per a crear noves oportunitats i ocupació a les comarques d’interior de la Comunitat Valenciana i veïnes”. També ha comentat que “aquesta infraestructura és una peça fonamental en la lluita contra el despoblament i potencia tots els sectors econòmics amb la promoció dels productes característics de la zona”. Rhamsés ha finalitzat dient que “les obres ja estan adjudicades i començaran prompte. La rehabilitació de les naus de Telars i del Tint s’engegarà a gener i la de l’edifici del CdT començarà a l’abril”.

Finalment, representants de l’ajuntament de Morella, acompanyats per tècnics de turisme i membres de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca ha visitat el Centre de Turisme de Castelló en el qual han pogut veure l’activitat que acull aquest tipus de projecte. Així, aquests ja han començat la planificació de l’activitat formativa que pot albergar el nou centre per tal que puga satisfer les necessitats de la zona.