L’aeroport presenta ‘L’aeroport al col·le’

414
L'aeroport presenta 'L'aeroport al col•le'
L'aeroport presenta 'L'aeroport al col•le'
PUBLICITAT

L’aeroport de Castelló ha presentat el projecte divulgatiu ‘L’aeroport al col·le’, que està dirigit als centres educatius d’Infantil i Primària i inclou l’edició d’atractius materials didàctics que complementaran el programa de visites escolars que ofereix la instal·lació.

Dos especialistes en pedagogia vinculades al Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) de Castelló, amb la col·laboració de dos il·lustradors, han dissenyat els continguts dels materials didàctics, enfocats en una primera fase a alumnes d’Infantil i de primer i segon cicles de Primària.

Per a cadascun dels dos nivells s’ha elaborat un conte dirigit als xiquets i una guia per al professorat amb activitats a realitzar abans, durant i després de la visita a l’aeroport.

Amb l’objectiu d’incorporar les noves tecnologies, també s’ha comptat amb la participació d’una empresa del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec), que ha desenvolupat una aplicació de realitat augmentada en la qual els personatges dels contes conviden als xiquets a visitar l’aeroport.

Els nous materials es repartiran entre els col·legis que vulguen acollir-se al programa de visites. Així mateix, el Cefire té previst impartir jornades de formació entre el professorat sobre l’ús dels materials per a treballar en classe el tema.

El projecte divulgatiu es completa amb la participació del Museu d’Art Contemporani ‘Vicente Aguilera Cerni’ (Macvac) de Vilafamés, el personal de la qual es desplaçarà fins a l’aeroport quan hi haja visites escolars per a mostrar de manera didàctica la galeria d’art “Sala 30”, emplaçada en la terminal de passatgers. Les explicacions, adaptades als diferents trams d’edat, es realitzaran en castellà, valencià i anglès.